Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj perković
Povratak na članak

Alaburić: 'Zastara se različito tumači i to znači da zakon nije jasan'

Da se radilo i o nekom drugom, a ne o Perkoviću, rasprava bi bila identična, ali to javnosti vjerojatno ne bi bilo poznato, kaže V. Alaburić

Komentari 15

DU
Deleted user
21:04 22.01.2014.

Opet drugarica Toma plače ! Pa gospodo ako neznamo što smo potpisali pitajmo ljude u Evropi . Nemojmo prodavati demagogiju kao što to čini ministar pravosuđa i nekakav profesor koji još nezna ni da smo ušli u Evropsku zajednicu i trebamo naučit da smo time preuzeli i određene obaveze . Interesantni su komentari za Perkovića , a o Mustaću ih baš i nema . Jaka je još ta partijska linija i u sudstvu i u struci !

VL
Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
21:07 22.01.2014.

Hoće li na ispraćaju Perkovića biti prisutni Monti Pajton & Yusipović ???

VL
AR
argonaut11
21:45 22.01.2014.

Ova odvjetnica nam sad otkrila toplu vodu...da zakon nije jasan pa se može različito tumačiti.Općepoznato je da su svi naši zakoni rađeni u dosluhu s odvjetnicima te se namjerno pišu kako bi se mogli višeznačno tumačiti...da nije tako onda bi i moj papagaj mogao otvoriti odvjetnički ured i biti vrlo uspješan odvjetnik a ovako uz poštenog suca i sudsko vjeće uvjek će okrivljenog uspjeti osuditi tumačeći zakon na štetu osumnjičenog a to fiškale kao ova aliburićka,nobila,prodanovića i njima slične jako ljuti,naučili oni sklapati deal s podmitljivim sucima pa nejasne zakone uvjek tumače u korist branjenika tih fiškala koji se bogate na tuđim nesrećama i loše sročenim zakonima.

VL
LE
LeonardS
20:56 22.01.2014.

Bitno je da ste vi odvjetnici----večina "zakonski kriminalci" pozobali svu pamet ovog svjeta, što niste tumačili zakon da država ima korist tj pojasnili kako je MOL putem mita dobio vlasništvo i da pomognete državi da vrati svoje, veliku večinu odvjetnika treba biti sram što postoje

VL
GO
golub
20:29 22.01.2014.

Dobro bi bilo da se u HR u potpunosti primjene EU zakoni da kriminalci sa svojim odvjetnicima, sucima, drž. službenicima i drž. odvetnicima (mafija) nađu svoje mjesto u Remetincu.

VL
NE
Nepokolebljiv
20:48 22.01.2014.

Sat ili kalendar zastare radi u samo dvije situacije: Ako je zlocin pocinjen, registriran i zbog nepostojanja tragova koga progoniti dosje se zatvori. Ako je zlocin pocinjen i nitko za to nezna. Zlocin za koji se trazi Perkovica i ostaleale placene asasine i organizatore u Mjemackoj nije dolazio u zastaru jer su bili aktivno trazeni a najprije ih je branio Yugo rezim koji ih je i poslao pociniti zlocin a poslije ih je branio sistem u Hrvatskoj u kome su umrezeni opet oni koji su te ubojice poslali ciniti zlocine. Znaci imamo situaciju da su u Njemackoj zlocinci bili trazeni i sat zastare nije isao a u Hrvatskoj nisu bili niti istrazivani niti gonjeni jer ih je vlast i predstavnici vlasti tamo i poslali pa sat zastare isto tako nije radio pogotovo jer se zlocin nije dogodio na tlu Hrvatske i jer je pocinjen po nalogu tada hrvatske vlasti.

VL
Avatar deziderij
deziderij
07:43 23.01.2014.

A što je to kod nas jasno ? Općenito govoreći mi nemamo. skoro pa ništa, posve izdefinirano. Pravopis, koplja se lome i dalje, knjige za djecu u osnovnim i srednjim školama, našu povijest ( tumači se i ovako i onako ) sudstvo i zakone koji su u međusobnoj koliziji, političare koji se bave samima sobom, politikanstvo i strančarenje itd. itd. Uglavnom živi horor.

VL
BU
Bulaba
09:08 23.01.2014.

Sa zaljenjem konstatiram da gdja drugarica Toma ovim uratkom nije uspjela oprati sebe od dojma javnosti da radi u korist udbasa i da nema blage veze o tumacenju instituta zastare koji u ova dva slucaja nije ni primjenjiv ni provjerljiv, tako da...vise srece drugi put. Belgija...eutanazija....abortus....negdje se spominje....nizozemska...ahahaha. Od kada je likvidacija sjekirom eutanazija?

VL
Avatar deziderij
deziderij
07:11 23.01.2014.

U ovom jadu od zemlje ionako se sve različito tumači, kako za koga i kako prema kome. Jedino što je jasno i što ne treba tumačiti jest da, "svakoga dana u svakom pogledu", rapidno propadamo dok je nejasno i nerastumačivo kako to da se nitko ne buni i da to nikome ne smata.

VL
HR
HR4ever
07:47 23.01.2014.

Odvjetnica Vesna Alaburic... Nema dvojbeda su za sudove bila odlucujuca isklucivo pravna pitanja..... Lijep zakljucak za slucaj Perkovic.... A sada bih volio objasnjenje za slucaj Mustac.....

VL
DP
Dioklecijanova palaca
22:17 22.01.2014.

Gospodin Perković je trebao promijeniti mjesto boravka, otići u Veliku Goricu i ne bi bio izručen. Za presudu na našim sudovima presudno je mjesto boravka.Naši Suci neće moći kupiti svoj autoritet na trafici ,jer se autoritet ne kupuje na trafikama. Suci bi trebali suditi prema zakonima, a iz tih zakona bi trebale proizlaziti jednake ili približno jednake odluke ali ne suprotne odluke.Autoritet Sudaca se "zaljuljao" ,oni su u javnosti doživljeni na različite načine i sami su zaslužni za to.

VL
BU
bubimima
09:03 23.01.2014.

Kakva država takvi suci, a takvi i zakoni. Sve u svemu bilo bi komočno da nije tužno.

VL
DU
Deleted user
08:38 23.01.2014.

Nema tu nedoumica. Jedini problem je sto se u pravosudje umjesala politika pa je VG sud dosudio kako je dosudio, a Turudic je odbio suditi kako MIlanovic kaze nego po zakonu. Ipak prerano Vam veselje jer sad nastupa ustavni sud koji je vladin igrac i sigurnoce privremenom mjerom sprijeciti izrucenje. Sudstvo na HR nacin. Inace trenutno zastara za ovo djelo nastupa nakon 40 godina. Da se gleda trenutni zakon, a ne onaj iz 1983 potvrdjuju svi neki izravno neki neizravno kao sam Premijer Milanovic. Sam premijer jer trazio da se ukine zastara da bi se sudilo u Hrvatskoj. A to je moguce samo ako se gleda sadasnji zakon a ne prosli jer po proslom se nikako i nikada ne bi moglo provesti sudjenje u Hrvatskoj. Ali zastara nije niti bitna kako je primjetio i vrhovni sud- potpuno ispravno. Ustavni sud je HR problem- on je vise puta dokazano obicna lardija a sad ce te vidjeti komediju na vrhuncu.

VL
DP
Dioklecijanova palaca
22:20 22.01.2014.

Premijer Milanović je poručio sucima da autoritet ne mogu kupiti na trafici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.