Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne osjeća se krivim

Zaručnicu davio užetom da bi je prisilio na razgovor

davljenje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
07.11.2013.
u 12:27

U svojim iskazima na prijašnjim suđenjima također je tvrdio da svoju bivšu zaručnicu nije pokušavao ubiti, već samo “prisiliti na razgovor o njezinu ponašanju”

Željko Beštek (37) ne osjeća se krivim za pokušaj ubojstva svoje bivše zaručnice Marine Vranić, koju je 2009. davio pletenim užetom u spavaćoj sobi. Izjasnio se tako jučer na Županijskom sudu u Varaždinu, gdje mu je zbog pokušaja ubojstva Marine Vranić jučer treći put počelo suđenje. Beštek je iz Križevaca, trenutačno je nezaposlen, a po struci je dimnjačar. U svojim iskazima na prijašnjim suđenjima također je tvrdio da svoju bivšu zaručnicu nije pokušavao ubiti, već samo “prisiliti na razgovor o njezinu ponašanju”. Beštek je, naime, doznao da ga zaručnica vara, a kada je kobnog dana htio razgovarati s njom “o njezinu neprimjerenom ponašanju prema drugim mladićima, zaručnica se zaključala u dnevni boravak”.

– U namjeri da je zastrašim i prisilim na razgovor, štrik sam joj stavio oko vrata, ali ga nisam zatezao – kazao je prema pisanju Regionalnog tjednika Beštek na suđenju 2011. godine.

Tada je i osuđen na šest mjeseci zatvora, no presudu je ukinuo Vrhovni sud zbog proturječnosti u iskazu sudsko-medicinskog vještaka te naložio novo suđenje pred potpuno novim sudskim vijećem. Kako je u ponovljenom postupku jedan sudac porotnik bio isti kao i u prvom suđenju, Vrhovni je sud zbog te bitne povrede svoje prijašnje odredbe ponovno ukinuo presudu i naložio treće suđenje. To je suđenje pred ponovno potpuno izmijenjenim vijećem počelo jučer u Varaždinu. Na čelu sudskog vijeća je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Božica Mišak.

>> Suprug me često udarao šakama po glavi i davio

Ključne riječi

Komentara 2

SV
stjepan.valjak.1
12:41 07.11.2013.

Šta će njemu žena kada nezna što bi s njom.Žene treba ljubiti,milovati čuvati,a ne daviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije