Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizaran slučaj iz Obrovca

Zaručnica doktora putem Fejsa tražila medicinsku sestru pa se na kraju ona zaposlila

Veronika Palocaj
Foto: Screenshot Nova TV
1/6
25.04.2019.
u 15:48

Ja sam pokušavala naći medicinsku sestru za dr. Jusupa preko svojeg profila na društvenoj mreži, ali nisam uspjela jer nitko ne želi živjeti u Obrovcu i raditi za malo novca, kazala je

Veronika Pecolaj Jusup (25), medicinska sestra i zaručnica doktora Gorana Jusupa iz Obrovca, tražila je putem Facebooka medicinsku sestru za Dom zdravlja i to u nekoliko navrata. Prema objavama ona se koristi s više profila na kojima je objavljivala oglase. Priču o liječniku, prva je objavila Nova TV,  koja će večeras biti objavljena u emisiji "Provjereno". Javnost je ostala šokirana. Mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra, iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu, također je ostavila sve bez riječi. I ostali mediji su se potom raspisali o ovom bizarnom slučaju.

- Ja sam pokušavala naći medicinsku sestru za dr. Jusupa preko svojeg profila na društvenoj mreži, ali nisam uspjela jer nitko ne želi živjeti u Obrovcu i raditi za malo novaca. Onda sam shvatila da sam i ja kvalificirana i zaposlila se - kazala je Veronika za 24 sata. Dodala je da su ona i doktor zajedno tri godine te da ju je, prekjučer zaručio. - On je dobar čovjek i dobar liječnik, najbolji u državi - dodala je.

Veronika se koristi s više profila, a na jednom je objavila i da je počela raditi u ambulanti u Obrovcu.

Foto: Facebook/Screenshot

Foto: Facebook/Screenshot

Foto: Facebook/Screenshot

Foto: Facebook/Screenshot

Foto: Facebook/Screenshot

Oglasili su se iz Hrvatske komore medicinskih sestara. Provjerom Registra ustvrdili su je da ženska osoba koja se u ordinaciji obiteljske medicine dr. Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar HKMS-a i nema Odobrenje za samostalan rad.

"Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana  u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad“ , ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec, priopćili su iz Komore.

Komora je, nastavlja Šepec, zatražila podatak od dr. Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine , o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji.

"Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan/upisana u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima to jest krši zakon, poručuju.

Komentara 16

TM
trade_mark
15:02 25.04.2019.

dragi narode, lijepo zahvaliti vladi. ovakva medicinska skrb uskoro dostupna u cijeloj državi. tko do sad nije emigrirao, ima još malo vremena.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:19 25.04.2019.

Ja zapravo ne razumijem zasto administrator u lijecnickoj ordinaciji mora biti medicinska sestra.

DU
Deleted user
15:10 25.04.2019.

Ja još dan danas ne znam jel ovo realno ili neka loša epizoda krv nije voda ili neki frak show?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije