Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Zaraženo 150 članova saudijske kraljevske obitelji

Saudijska Arabija
Foto: REUTERS
09.04.2020.
u 12:59

Većina članova kraljevske obitelji koji su zaraženi koronavirusom imaju blage i srednje teške simptome

Prema pisanju New York Timesa, 150 članova saudijske kraljevske obitelji zaraženo je koronavirusom a najteže je vladaru glavnog grada, Rijada, princu Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saudu koji se nalazi na intenzivnoj na respiratoru.

Većina članova kraljevske obitelji koji su zaraženi koronavirusom imaju blage i srednje teške simptome. Međutim, zbog njihovih socijalnih kontakata, liječnici vjeruju kako bi se broj zaraženih mogao i udvostručiti. Zbog toga liječnici u specijalističkoj bolnici Kralja Faisala, u kojoj se isključivo liječe članovi kraljevske obitelji Al Sauda, pripremaju do 500 kreveta za očekivani priljev članova vladajuće obitelji, a bolnički su dužnosnici proglasili izvanredno stanje i maksimalnu uzbunu “u pripremi za primanje više slučajeva među članovima vladajuće obitelji".

Ravnatelj bolnice kazao je kako " sve mora biti spremno za prihvat zaraženih članova saudijske kraljevske obitelji iz cijele države". Zbog trenutačnog stanja, saudijski kralj, Salman bin Abdul Aziz, nakon izbijanja zaraze koronavirusom u kraljevskoj obitelji, izolirao se u palači na otoku kod Crvenog mora u blizini grada Jedi. Sa njim se nalazi i njegov sin, prestolonasljednik Mohammed bin Salman i gotovo svi ministri.

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sotona
15:10 09.04.2020.

Ne samo dupe prati nengo i ruke se moraju prati .. To treba znati.

NE
neboiznadzagreba2
14:04 09.04.2020.

Oni su i inače bolesnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije