Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŽU SE PRIJAVE

Zaraženi, a nisu u izolaciji: Jedan pokušao otputovati, druga došla u ljekarnu

Zagreb: U cijeloj zemlji od danas počelo cijepljenje protiv gripe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.11.2020.
u 10:19

Zagrebačka policija izvijestila je da je podignula dvije nove kaznene prijave zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti

Ako je suditi po policijskim izvješćima posljednjih dana, poveći broj građana smatra da to što su COVID pozitivni nije prepreka za obavljanje nekih poslova, vožnju javnim prijevozom, odlazak do trgovine...

Zagrebačka policija tako je izvijestila da je za širenje i prenošenje zaraznih bolesti kazneno prijavila 52-godišnjakinju. Ona je iako COVID pozitivna, s određenim mjerom liječenja na kućnoj adresi , 11. studenog  napustila mjesto prebivališta te je otišla u jednu ljekarnicu na području Zaprešića. Time je, smatra policija, ugrozila sve s kojima je došla u kontakt.

>> VIDEO Muškarac pozitivan na koronavirus zatečen u noćnom klubu koji je prekoračio radno vrijeme

Zbog iste stvari prijavljen je i 59-godišnjak koji je 25. studenog u 6.30 došao u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu. Htio je avionom otputovati iz Hrvatske, no provjerom  je ustanovljeno da je COVID pozitivan te da mu je izrečena mjera liječenja na adresi boravka. Neodgovorni 59-godišnjak je izoliran od ostalih putnika te je sanitetskim vozilom prevezen do adrese boravka.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
11:41 26.11.2020.

jedna moja poznanica mi reče neki dan kako je ona bila skroz u redu sa odlukama CZ do nedavno kada su krenuli te zabrane za kafiće i neke ostale stvari , onda joj se nešto u mozgu okrenulo pa joj se baš sada ide i u šoping i u restoran i kafić, ... a ja si mislim , vidiš ti ljude , kad im nešto zabraniš onda su ko lav u napadu , a do tada joj to nije niti bilo važno niti je išla... ...kao što već više puta rekoh, psihijatara u hrvata treba, psihijatara.....

MO
modovisisajteMaraschino
10:55 26.11.2020.

opleti po džepu. balkance najviše boli kad a kazniš novčano

Avatar najbolji13
najbolji13
11:59 26.11.2020.

evo prilike za zaposlenost uspostavite sluzbu za pracenje kontakata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije