Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17 novooboljelih u županiji

Zaražen pacijent na dijalizi s Brača: 'Testirane su sve osobe koje su bile s njim'

KBC Split
Miranda Cikotic/PIXSELL
10.07.2020.
u 12:46

Od 17 novih slučajeva, sedam je kontakata zaraženih s vjenčanja, a tri su kontakti također prije oboljelih. Za sedam se utvrđuju gdje su se zarazili, kazala je ravnateljica HZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je zabilježeno 17 novooboljelih, a jedan od njih je dijalizirani pacijent. 

"Od 17 novih slučajeva, sedam je kontakata zaraženih s vjenčanja, a tri su kontakti također prije oboljelih. Za sedam se utvrđuju gdje su se zarazili", kazala je ravnateljica HZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin .

"Na Braču se pojavio virus, utvrđujemo postoji li mogućnost da su to bile asimptomatske osobe i kakav je tijek širenja virusa, možda su bile s nekim oboljelim koji nije s Brača", kazala je Željka Karin. Za sada su u županiji zaražena dva stranca, jedan je došao raditi, a drugi je turist.

"Donekle je zadovoljavajuća situacija, ali moramo upozoriti da je virus u populaciji", kazala je Karin.

"Sad se utvrđuje kako se zarazio pacijent s dijalize, testirane su sve osobe koje su radile u tom trenutku kad je pacijent bio ondje", dodala je Karin te napomenula da je pacijent s Brača.

"Svim pacijentima na dijalizi uzeti su brisevi. Zaražena osoba nema simptome, dogovorena je hospitalizacija, prebačen će biti u KBC Split. Pacijenti dolaze uredno na dijalizu. Medicinsko osoblje i sestre u samoizolaciji su", kazano je na konferenciji za medije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije