Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oboje su dobro

Zaraženi supružnici iz Novalje: Rekao sam gdje sam bio kolegama i zbog toga sam se išao i testirati

Samoizolacija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
31.03.2020.
u 13:45

Na području Grada Novalje evidentirane su dvije osobe zaražene koronavirusom. Osobe su bile na testiranju te prema mišljenju nadležnog epidemiologa, imaju blaže simptome

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvjestio je o dva slučaja zaraze koronavirusom na području Grada Novalje. Riječ je o supružnicima koji su se vratili iz Turske. Nakon neslužbene informacije da su supružnici bili u avionu odnosno na povratku iz turske Antalije i da je jedna osoba visoko pozicionirana u stožeru civilne zaštite na području ličko-senjske županije, telefonom smo ga kontaktirali zamolivši ga za komentar neslužbenih navoda. Srećom ta se osoba osjeća dobro i nema teške simptome.

- Nemojte molim vas me ispitivati. Nije istina da sam bio sa 50 ili stotinu ljudi, sve sam rekao epidemiolozima i nema smisla govoriti o meni i mojim podacima. Sve sam rekao i mojim kolegama u Stožeru za civilnu zaštitu i lijepo vas molim da poštujete moju privatnost. Rekao sam gdje sam bio kolegama i zbog toga sam se išao i testirati. Mi ionako videolinkom imam sjednice. Ne osjećam se loše i to je sve sto vam mogu reći i molim vas da ne spominjete ni mene ni moju suprugu - rekao nam je Novaljac potvrđen da je zaražen koronavirusom. Njegov kolega iz Stožera civilne zaštite gradonačelnika Ante Dabo izdao je pak priopćenje.

Video: Vojni epidemiolog brigadir Mario Gjurić o koronavirusu

- Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa. Izvješće su podnijeli i svi povjerenici civilne zaštite.

Utvrđeno je da se je na području Grada Novalje situacija promijenila. Na području Grada Novalje evidentirane su dvije osobe zaražene koronavirusom. Osobe su bile na testiranju te prema mišljenju nadležnog epidemiologa, imaju blaže simptome. Nalaze se u kućnoj samoizolaciji te se nadamo da neće doći do lokalne transmisije virusa.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Od jučerašnjeg izvještaja izdane su 2 propusnice - istakao je gradonačelnik Novalje.

Ključne riječi

Komentara 1

ZR
Zrinskagora
18:29 01.04.2020.

Karantena kao na Murteru ,ako zaraza krene dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije