Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6 DJELATNIKA U SAMOIZOLACIJI

Zaražen djelatnik Siemensa: Bio je na sastanku u Austriji, odrađujemo dezinfekciju

Siemens
Foto: DPA/PIXSELL
12.03.2020.
u 15:13

Potvrđen je slučaj zaraze koronavirusom kod djelatnika koji radi na lokaciji Heinzelova 70/A.

S obzirom na to da su jučer krenule glasine oko toga da je na lokaciji Siemensovih tvrtki u Zagrebu proglašena evakuacija i karantena zbog slučaja koronavirusa, upitali smo odgovorne te nam je iz Siemensa stigao sljedeći odgovor: 

– Potvrđen je slučaj zaraze koronavirusom kod djelatnika Siemens Healthcare d.o.o. koji radi na lokaciji Heinzelova 70/A.

Djelatnik je nakon službenog sastanka u Austriji obaviješten da je kod jedne osobe koja je prisustvovala sastanku potvrđena zaraza virusom COVID-19. Odmah po zaprimljenoj obavijesti, kontaktirao je epidemiološku službu, obavijestio je o  istome i otišao u samoizolaciju uz aktivni zdravstveni nadzor. Jučer je testiran i potvrđena mu je zaraza virusom COVID-19. Radi se o blažem obliku zaraze te je smješten u zdravstvenu ustanovu.

Video – Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

- Kao prva mjera zaštite zdravlja zaposlenika i javnog zdravstva, djelatnici svih kompanija koje su na lokaciji Heinzelova 70/A su pravovremeno obaviješteni. Postupili smo u skladu s Uputama za poslodavce i radnike vezano uz nCoV bolesti (COVID-19) koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo - Služba za medicinu rada.

- Trenutačno se odrađuje dezinfekcija svih prostora na lokaciji Heinzelova 70/A. U kontaktu smo s epidemiološkom službom te je 6 djelatnika u samoizolaciji. S obzirom na prirodu posla, u mogućnosti smo ograničeno vrijeme organizirati rad kod kuće, te smo se tako i organizirali, a sve sa ciljem smanjenja potencijalnog rizika. Ovom prilikom bismo pohvalili rad i pripremljenost nadležnih službi u Hrvatskoj - poručuju iz Siemensa.

Inače, zaraženi Siemensov djelatnik jedan je od tri osobe kod kojih je jučer u Zagrebu potvrđena zaraza koronavirusom.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:46 12.03.2020.

Ako djeca u osnovnoj školi mogu pratiti predavanja putem svojih računala, možda je uprava Siemensa mogla organizirati mikrofon, računalo s kamerom i slušalice za svog djelatnika i priključiti na konferencijsku opremu. Svi bi danas bili sretniji. Postoje komercijalni programi za određen broj korisnika koji se instaliraju po potrebi. Siemens bi mogao imati nekoga tko to zna uraditi i povezati računala a ne ovako slati djelatnike u poznate zaražene zone unatoč svih preporuka zdravstvenih vlasti.

VL
vlada1
12:50 12.03.2020.

Od sutra krećem u dobrovoljnu samoizilaciju,zaključal se bum v klet.

Avatar Edgedancer
Edgedancer
11:34 12.03.2020.

Hm 🤔 samoizolirao se. Ima virus. Simptomi su blaži pa je smješten u zdravstvenu ustanovu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije