Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzete nužne mjere

Zaraza se masovno proširila u splitskom zatvoru. General JNA osuđen na 10 godina završio u bolnici

Okružni zatvor Split na Bilicama
Miranda Cikotic/Pixsell
02.03.2021.
u 09:20

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na 9 godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više. Na splitskom Županijskom sudu čeka ga još jedno suđenje za ratni zločin

Prošlog tjedna u splitskom zatvoru došlo je do širenja zaraze. Prije pet dana pozitivno je bilo 30 pritvorenika i službenika, a ta se brojka udvostručila! Ministarstvo pravosuđa za Dalmatinski portal potvrdilo je da se broj pozitivnih u splitskom zatvoru popeo na 56. Čak 41 pritvorenik ima pozitivan nalaz, 15 je pozitivnih službenika. 

General JNA Borislav Đukić nedavno je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog rušenja brane Peruća 1993. godine. Prebačen je iz splitskog zatvora u KBC Split. Na pitanje zbog čega je Đukić prebačen u bolnicu, odgovorili su:

"Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest Covid 19", odgovorili su u Ministarstvu pravosuđa. 

Navode da Uprava za zatvorski sustav i probaciju i zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim službama poduzimaju sve nužne mjere za sprečavanje širenja virusa. 

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na 9 godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više. Na splitskom Županijskom sudu čeka ga još jedno suđenje za ratni zločin

Komentara 1

MX
Mister X
09:36 02.03.2021.

rošlog tjedna je u splitskom zatvoru došlo do širenja zaraze. Govorio sam im naćelniku zatvora kad ih več puštate van na zabave i plesove da im se da i svakome i po maska . Dok znam tako što se nee događa u njemačkoj oni su složno svi odlučili i stavili veliki natpis na jednoj ploči na rešetke od soba mi ostajemo ci doma u izolaciji... Koliko ćujem ne idu ni u kupovinu i bez brige su ... Kako čujem ne ljube se ni sa čuvaricama ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije