Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmišljene priče

Ličanin zaradio prekršajnu prijavu jer je širio laži o migrantima: 'Udarili su me kolcem'

Migranti na graničnom prijelazu Maljevac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
08.11.2018.
u 16:20

Muškarac je jednoj televizijskoj kući, svojem poslodavcu, te na svom facebook profilu, ispričao da su ga migranti koje je snimao i prijavio fizički napali i udarili kolcem po tijelu

PU ličko senjska prva je podignula prekršajnu prijavu protiv jednog svog surađanina i to zbog  'izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana', kako su naveli u izvješću.

Na taj su način htjeli stati na kraj širenju lažnih vijesti, a onda i panici koju stvaraju lažne priče o migrantima koje se zadnjih dana šire internetom i među građanima. Priče poput onih da skupine migranata po čitavoj Hrvatskoj napadaju ljude, tuku ih, kradu, siluju djevojke, ranjavaju prolaznike noževima, nisu istinite. Iako migranata ima po cestama Ličko-senjske županije, nije istinita niti priča da po Gospiću šetaju migranti, ali Likom se priširila i ta vijest.

Policija stoga želi smiriti paniku koja se stvara, spriječiti širenje lažnih vijesti i najavljuju da će i ubuduće svakoga tko širi slične lažne vijesti prekršajno prijavljivati. No, pozivaju građane da prijave skupine migranata ukoliko ih negdje uoče.

Upravo tako počinje i priča s T. J. iz Otočca koji je policiju nazvao kako bi prijavio migrante koje je zatekao u šumi. Čak ih je i snimao mobitelom kako prolaze šumom, te kratko pričao s njima, što se vidi na objavljenoj snimci. Policija je ubrzo došla i odvela migrante, te razgovarala s T.J., ali tada nije bilo riječi o napadu. No, nekoliko dana kasnije, muškarac je jednoj televizijskoj kući, svojem poslodavcu, te na svom facebook profilu, ispričao da su ga migranti koje je snimao i prijavio fizički napali i udarili kolcem po tijelu.

Istraga nije utvrdila da je osoba napadnuta od strane migranata, niti je napad osoba prijavila kada je prijavila migrante. Stoga smatramo da je napad izmišljen – potvrdili su nam u PU ličko-senjskoj. Navodno, muškarac se napio i nije došao na vrijeme na posao, pa je izmislio napad migranata ili nije imao nikakvih ozljeda na tijelu, niti medicinsku dokumentaciju koja bi to potvrdila.

U PU ličko senjskoj kažu da nema kaznenih djela napada od strane migranata, ali i da je broj kaznenih djela krađa i teških krađa na području županije u padu od lani, iako je lani bilo daleko manje migranata na ilegalnim rutama po županiji.

>> Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar navijač
navijač
16:53 08.11.2018.

Koliko laži objave mediji u Hrvatskoj i kad je netko zbog toga kažnjen? Ovo je poruka stanovništvu da šuti. Kome vi mažete oči?

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
16:57 08.11.2018.

Možete mi prodavat maglu, ali nećete mi ju prodat. Ja ću vam nabrojat razloge zašto nam ne vjerujem, a vi brišite ako hoćete .... 1. Većina pravih izbeglica ide do najbliže "sigurne" teritorije, čak i u istoj državi. 2. Prave e izbeglice ne putuju nekoliko kilometara, kad imaju pedeset bližih država u kojima se ne ratuje. 3. Prave izbeglice idu u države u okruženju. (U okruženju Sirije je petnaestak država od toga pet-šest njih koje su od jedne najbogatijih na svetu.) 4. Prave izbeglice ne prave demonstracije. 5. Prave izbeglice ne probijaju kordone policije i ne sukobljavaju se sa njima u stranim državama. 6. Prave izbeglice ne demoliraju objekte i vozila u prolasku kroz druge države. 7. Prave izbeglice ne pljačkaju i ne napadaju domicilno stanovništvo. 8. Prave izbeglice idu u države sličnog mentaliteta i kulture. 9. Prave izbeglice su u devedeset posto slučajeva žene, deca i starci, a ne devedeset posto vojno sposobnih muškarca. 10. Prave izbeglice ne odbijaju humanitarnu pomoć, hranu, vodu. 11. Pravim izbeglicama nije cilj država na drugom kraju sveta gde je najveća socijalna pomoć. 12. Prave izbeglice ne skrivaju identitet i ne spaljuju svoje otiske. 13. Prave izbeglice nemaju lažne dokumente. 14. Prave izbeglice su sretne ako imaju krov nad glavom i što pojesti. 15. Prave izbeglice poštuju zakone država u kojima se nalaze. 16. Prave izbeglice se ne ponašaju kao oni od kojih su protjerani. Pametnom dosta..razlika izmedju MIGRANTA i IZBJEGLICE je jako velika.

Avatar ivo587
ivo587
16:37 08.11.2018.

hoho proradila udbaška jugocenzura...rekso sam ja davno ak imaš profil mora biti fejkni ne fikdnu liniju od interneta na ime. U crnim vremenima cenzure živimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije