Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zapovjednik trajekta Marko Polo kažnjen sa 4000 kuna

jadrolinija
Dino Stanin
20.01.2010.
u 14:32

Vijeće za prekršaje zaključilo je da prekršaj, koji je zapovjednik počinio, nije utjecao na nasukavanje broda - kazala je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

ŠIBENIK - Zdenko Radić, zapovjednik motornog trajekta "Marko Polo", kažnjen je s četiri tisuće kuna novčane kazne zato što 24. listopada prošle godine u 0.33 sati, samo sat vremena prije nasukavanja, nije osobno upravljao brodom.

Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik kaznilo ga je jer nije nije upravljao RoRo brodom kada se upravlja ručnim kormilarenjem i to u kanalu čija je širina na najužem dijelu oko 740 metara.

- Zapovjednik Radić nije bio u smjeni kada se "Marko Polo" kobne noći u 01.59 sati nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita. Stoga je Vijeće za prekršaje zaključilo da prekršaj koji je zapovjednik počinio nije utjecao na nasukavanje broda - kazala je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Podsjetimo, Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik već je kaznilo Sanjina Tulića sa 25.000 kuna, a Vlatka Jukića sa 12.500 kuna novčane kazne zbog propusta u vođenju navigacije.

Oduzete su im i brevete na dvije godine odnosno godinu dana. Protiv drugoga kormilara Željka Baržića, Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik obustavilo je postupak jer nije dokazano da je počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

Šibenska je policija, pak, kazneno prijavila Vlatka Jukića (30), kormilara broda Marko Polo (30) i drugog časnika palube Sanjina Tulića (35) zbog izazivanja pomorske prometne nesreće i dovođenja u životnu opasnost opasnost 41 putnika i 62 člana posade. 

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
14:42 20.01.2010.

U Hrvatskoj nitko ne odgovara za nist. nitko ne snosi odgovornost, od politicara do bilo koga ..... Zato nam ide kako nam ide. PLJUC!

OB
-obrisani-
14:56 20.01.2010.

Pa Hrvati neznate više igrati nogomet i voziti brodove ?? Pa što vi još znate osim uzimanja kredita i pokoje obmane Haaškoga suda i pokušaja prisvajanja Piranskoga Zaljeva ?? Možda nebi bilo loše da se vratite na stare vrijednosti kao rad, život od svojih para i poštenje ako je to još moguče..

FC
fcod
14:41 20.01.2010.

Toliko te kazne da voziš 200 na autoputu i bez nesreće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije