Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad helikoptera

Zapovjednik HRZ-a: Piloti su imali propisanu opremu za let iznad vode

Kod Zlarina se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
27.01.2020.
u 22:21

Imali su svi propisanu opremu, između ostalog i pojas za preživaljavanje i spašavanje, čiji je sastavni dio i pojas za plutanje, u slučaju da se nađu iznad vodene površine, rekao je brigadni general Michael Križanec

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec izjavio je u ponedjeljak kako su piloti vojnog helikoptera koji je jutros pao u more u Zlarinskom kanal kod Šibenika imali propisanu opremu za let iznad vode, opovrgavajući tako medijske napise o neopremljenosti pilota.

"Imali su svi propisanu opremu, između ostalog i pojas za preživaljavanje i spašavanje, čiji je sastavni dio i pojas za plutanje, u slučaju da se nađu iznad vodene površine. No preduvjet da bi ga iskoristili je da su morali izaći neozlijeđen iz helikoptera da bi ga mogli aktivirati", kazao je Križanec gostujući u emisiji RTL Danas.

VIDEO Kod Zlarina se u more srušio vojni helikopter Kiowa Warrior

Rekao je i kako je zabrinut jer "ovo nisu ni ugodne ni lijepe stvari kada se događaju". "Ali, kao pilot i kao sve moje kolege u zrakoplovstvu koje se bave ovom poslom znaju što on nosi", poručio je

Zapovjednik HRZ-a Križanec izrazio je sućut obitelji poginulog pilota Marina Klarina.

Za drugim članom posade helikoptera, pilotom Tomislavom Baturinom i dalje se intenzivno traga, a uzrok nesreće još se utvrđuje.

Komentara 2

NK
Najam krova
07:16 28.01.2020.

Tko je kriv za pogibiju pilota? Nema nitko.

GR
gragakarlovac
01:59 28.01.2020.

Koji krkanluk ovdje....tužit SAD za nesposobnost Hrvatske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije