Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Zapošljavanja preko veze mamac da netko progovori

Milan Bandić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Autori: Ivana Jakelić, Ivanka Toma
22.10.2014.
u 09:15

Tvrtka s kojom je grad mijenjao zemljište prodala ga za mjesec dana i to za 30,3 milijuna kuna

Jedna od konkretnijih optužbi koja se Bandiću stavlja na teret odnosi se na zamjenu gradskog zemljišta s tvrtkom Bramgrad projekt, pri čemu je, sumnja USKOK, grad Zagreb oštećen za najmanje 12 milijuna kuna. Osim Bandića, za to se djelo sumnjiči se i Branko Mihaljević, vlasnik spomenute tvrtke, te Ines Bravić, koja je u inkriminirano vrijeme od ožujka 2006. do 19. siječnja 2012. bila pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i Koraljka Rožnaković Uremović, tada načelnica Odjela za pravne poslove u sklopu Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove.

Inače, I. Bravić i K. Rožnaković Uremović su nakon ispitivanja u USKOK-u puštene da se brane sa slobode. Konkretnije to znači da su iznijele obranu i priznale sve što im se stavlja na teret, zbog čega je USKOK smatrao da očito nema razloga da se za njih traži određivanje istražnog zatvora. Jesu li u tim iskazima teretile Bandića, tek će se vidjeti.

Što se pak Mihaljevića tiče, on se na ispitivanju pred USKOK-om branio šutnjom. Cijela ta priča, počela je, prema USKOK-u, nakon što su se Bandić i Mihaljević dogovorili da grad i Bramgrad projekt zamjene zemljišta na lokacijama Peščenica – Trnje. U tom je poslu, prema USKOK-u, lošije prošao grad, jer je nekretninu površine 5029 kvadrata, mijenjao za nekretninu od 3476 kvadrata. Uz to se Mihaljević sumnjiči da je sukladno ranijem dogovoru s Bandićem lažno uvećao iznos troškova koje je grad trebao isplatiti njegovu društvu. Mihaljević se tako sumnjiči da je sačinio neistinitu specifikaciju navodnih troškova koji su se popeli na 9,6 milijuna kuna te da je izradio četiri neistinita računa i zatražio zamjenu zemljišta.

Cijeli taj posao trajao je od 2006., a do zamjene zemljišta došlo je 17. siječnja 2012. Ono što je posebno zanimljivo jest svakako i činjenica da je zemljište zamijenjeno s gradom Zagrebom poduzeće Bramgrad projekt prodalo za samo mjesec dana, u veljači 2012., i to za iznos od 30,3 milijuna kuna.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>>Bandić i Ljubičić stigli u Remetinec. Pripuzu prihvaćena jamčevina od 7,5 milijuna kuna!

>>Bandić sucu: Ako nekog ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude

>>Milu Horvat službeni auto vozio na operaciju, Sandru Perković iz Pule na sjednicu

Komentara 50

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:28 22.10.2014.

...hoće li se ministar zdravlja pridružiti gradonačelniku... kažu da je u hzzo bez natječaja zaposlio neutvrđen broj radnika... te da je nekima od njih i sebi... o javnom trošku.... također bez natječaja... platio više školovanja... te nekoliko privatnih putovanja...

Avatar Jana
Jana
10:00 22.10.2014.

Iznesimo imena ljudi koje je uhljebila kukuriku vlada. Postoji li npr. jedan HNS-ovac bez posla?

PR
Prunus
11:29 22.10.2014.

Zašto policija ne upadne u Apis i uhiti 150 SDP-ovaca uhljebljenih u zadnje dvije godine tamo? Tako sa bez problema može uhititi i Milanovića, a onda treba pročešljati sve vladine dokomente i tam naći da je Milanović letio državnim avionomm u privatne svrhe i sigurno bi se našlo još hrpa kaznenih dijela vladajućih, ali njih se ne pročešljava, već njihova (Ostojićeva) policija pročešljava one koji su Milanoviću i partiji trn u oku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije