Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrkić pisao upravi

'Zaposlenima u gradskim tvrtkama preko noći se produžuju ugovori'

Ivica Vrkić (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
05.06.2013.
u 11:57

Ne kažem da je to točno, ali želim umiriti građane i pokazati da od prvoga dana vodim računa o poslovanju u Gradu – poručio je Vrkić.

U osječkoj se gradskoj upravi i tvrtkama posljednjih dana, navodno, preko noći mijenjaju ugovori s određenog na neodređeno radno vrijeme. Usto, provode se i financijske transakcije koje nemaju veze s redovnim poslovanjem poduzeća. Takve su informacije, naime, došle do novog gradonačelnika Ivice Vrkića, koji još nije službeno preuzeo vlast.

– Ne kažem da je to točno, ali želim umiriti građane i pokazati da od prvoga dana vodim računa o poslovanju u Gradu – poručio je Vrkić, koji je stoga uputio pismo apela upravama poduzeća te gradskom Upravnom odjelu za financije. U njima podsjeća kako u razdoblju primopredaje vlasti postoje ograničenja ovlasti gradonačelnika te apelira da se obavljaju samo poslovi neophodni za neometani rad. U skladu time, ne bi se trebali sklapati ni značajniji poslovni ugovori.

– Iz više izvora dobivamo takve informacije pa želim zaustaviti one koji imaju takve namjere, a cijelu istinu znat ćemo kad preuzmem vlast – kazao je.

Gradonačelnik je jutros posjetio i Zavod za zapošljavanje te razgovarao s nezaposlenima.

– Nisam nikome obećao da ću ih zaposliti, ali sam rekao da ću raditi na stvaranju radnih mjesta. Došao sam podijeliti njihovu zabrinutost za situaciju u kojoj oni žive. Početak je to provedbe moga programa zapošljavanja u Osijeku – zaključio je.

Službena primopredaja vlasti bit će vjerojatno u ponedjeljak. Vrkić je za gotovo osam posto glasova razlike, podsjetimo, pretekao HDSSB-ova gradonačelnika i kandidata Krešimira Bubala.

>>'Neću zapošljavati preko veze, niti mijenjati pa dovoditi svoje ljude'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije