Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENE SU

Zaposlenice KB-a Dubrava krale od pacijenata na respiratorima, jedna kupila i čizme

Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrava zbog teških uvjeta rada
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
17.03.2021.
u 11:47

Obje osumnjičenice predane su pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće

Nakon što je početkom siječnja izašla vijest da je netko ukrao novčanik s bankovnim karticama u bolnici u Dubravi od preminulog od COVID-19 Ljubomira Mrđe (65), policija je izvijestila kako su pronašli kradljivce, a radi se o zaposlenicama KB Dubrave.

Oko slučaja na današnjoj sjednici Stožera oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš, govoreći da su nadležne institucije obaviještene.

– Dolaze djelatnici iz policije radi razgovora. Apsolutno će biti daljnjeg postupanja. Riječ je o izrazito teškom i nemoralnom djelu, kaznenom djelu, kazao je Beroš.

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila jedno kazneno djelo teške krađe i pet kaznenih djela računalne prijevare, od kojih su dvije u pokušaju te nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela teške krađe – kazali su iz PU zagrebačke.

U podne u KB Dubrava stižu inspektori iz krim-policije, javili su da su riješili slučaj krađe koji smo prijavili po službenoj dužnosti, kazao je za Večernji list ravnatelj KB-a Dubrava, prof. Ivica Lukšić.

Policija sumnja da je 51-godišnjakinja u bolnici otuđila pacijentov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama te u dva navrata podignula novac na bankomatima. Nakon što je podignula novac, 14. siječnja s jednom je od kartica kupila i čizme te oštetila pacijenta za 10.300 kuna. Druga osumnjičena, 45-godišnjakinja, sumnja se da je od sredine studenog do sredine veljače ukrala novčanike, mobitele i nakit od četvero drugih pacijenata, a šteta koju je ona počinila iznosi 27.500 kuna.

Što se pak tiče slučaja s početka studenog, kada je netko u toj bolnici razvalio ormarić za struju i prekinuo dovod, što je uprava bolnice također prijavila, do sada još nema nikakvih rezultata istrage. U najvećoj COVID bolnici zadnjih desetak dana nema više pada priljeva pacijenata koji su bilježili od sredine siječnja, pa im ponovno blago raste broj novih pacijenata.

Obje osumnjičenice predane su pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

– Jutros su me zvali iz policije i rekli da su ulovili lopova koji je tati ukrao novčanik, skinuo novac s kartice i s njom kupovao u jednoj trgovini. Koliko sam ih razumio, uhitili su još nekoga tko nema veze s onim što je napravljeno tati, ali ima veze s drugim krađama – kazao je sin preminulog Ljubomira, koji se zarazio koronavirusom te razvio teži oblik bolesti, a sredinom siječnja završio na respiratoru, prenose 24 sata.

Predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava, dr. Silvio Bašić kratko je rekao da nije čuo o tom slučaju u bolnici, no da zaslužuje maksimalne sankcije.

– Nemam drugog komentara nego zaključiti da je to užasno, što drugo reći. Dubrava je veliki sustav, nažalost, u svakom takvom sustavu može biti kukolja – kazao je Bašić.

– Mama i ja smo sretni što je lopov pronađen i uhićen, barem to. Ne spavamo dva mjeseca otkad se to dogodilo, tata je preminuo, ovo je za nas jako teško razdoblje, pa se barem riješila ova situacija – kaže sin Goran koji je u siječnju rekao da je ocu stavio u džep jakne novčanik, a kada je išao provjeriti stanje na računu, vidio je da nedostaje 10.000 kuna, a u Dubravi su mu rekli da prilikom dolaska na respirator oni nisu evidentirali njegov novčanik kao ni bankovne kartice.

Mamiću potvrđena presuda, ali ne ide u zatvor

Komentara 33

VL
_________
12:04 17.03.2021.

Jel tim novcima plaćen i harmonikaš?

LU
lupa
12:34 17.03.2021.

Kada sam zavrsila na jednom odjelu u Opcoj bolnici Ljubljana prilikom zaprimanja u odjel uzeli su mi nakit, novcanik, novac- SVE POPISALI, potpisala se na tri papira da je popis tocan i dobila krevet. Bila sam iznenadena, na sto mimi je sestra rekla da covjek nikada ne zna tko je u sobi i zato svaki odjel ima sef. Mislim da je to u Sloveniji usitinu mudra odluka. I da, sve sam dobila natrag, po popisu, vjencani prsten zlatni 1 kom, tu je, sljedece....

DU
Deleted user
11:58 17.03.2021.

Nista to nije cudno.......U drzavi gdje politicari i odabrani kradu zadnjih 30 godina a narod ih obozava.....To je samo odraz jednog drustva u kojem je lopovluk svakodnevnica..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije