Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAČAJAN PROJEKT

Započinje energetska obnova najveće vinkovačke osnovne škole

Osnovna škola AG Matoš u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
1/2
19.08.2019.
u 14:39

Projekt je sufinanciran u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, a pripremili su ga djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić potpisao je danas ugovore za projekt energetske obnove najveće gradske škole - Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

Potpisivanje ugovora uslijedilo je nakon što je u studenom prošle godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove ove vinkovačke škole. Vrijednost projekta iznosi više od 177,3 milijuna kuna od kojih bespovratna sredstava iznose više od 10,1 milijun kuna, dok će preostali iznos vrijednosti projekta biti osiguran u proračunu Grada.

Projekt je sufinanciran u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, a pripremili su ga djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

Foto: Branimir Bradarić

- Drago mi je da smo danas ovdje i potpisujemo ugovore koji imaju veliku vrijednost, ne samo novčanu, jer ovakvih ulaganja u našu obrazovnu infrastrukturu dugo nismo imali. Krenuli smo krajem prošle godine s obnovom vrtića, sada smo došli do škola. OŠ A. G. Matoša, pored ljepšeg izgleda, dobiti će kroz ovaj projekt i mogućnosti za znatne uštede energije, rekao je Bosančić.

Dodao je kako će u OŠ A. G. Matoša, koja je i najveća vinkovačka osnovna škola, u budućnosti biti izgrađena i centralna kuhinja. Nakon što završi energetska obnova te škole krenut će i energetska obnova još jedne gradske osnovne škole. U sklopu projekta energetske obnove Osnovne škole A. G. Matoša bit će provedene sljedeće mjere energetske učinkovitosti: mjera poboljšanja toplinske izolacije krovišta i pročelja (fasade), zamjena vanjske stolarije energetski učinkovitijom, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, ugradnja rekuperatora za ventilaciju dvorane, ugradnja dizalice topline zrak-zrak te poboljšanje učinkovitosti rasvjete.

Provedba ovih mjera rezultirat će smanjenjem potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini gotovo 69% u odnosu na godišnju potrošnju za grijanje prije provedbe navedenih mjera što će ujedno doprinijeti i smanjenju godišnje emisije CO2 za gotovo 59%, navode iz Grada Vinkovaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije