Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na carini zadovoljni

Zaplijenili krivotvorene kroksice i remene Gucci vrijedne 7 mil. kn

krivotvorine (1)
Foto: Carina
1/3
05.10.2010.
u 13:09

U carinarnicama riječke, pločanske i splitske luke u lipnju su pretražena 134 kontejnera u kojima nisu pronađene krivotvorine, a onda se riječkoj carinarnici “posrećilo”.

Više od 7,4 milijuna kuna vrijednih krivotvorina zaplijenjeno je i uništeno u carinarnici riječke luke u operaciji Sirocco. Među više od 10.000 komada krivotvorene robe najviše je bilo popularnih kroksica te “markiranih” remena i novčanika (Louis Vuitton, Gucci i Chanel).

Naime, od 15. do 25. lipnja Europski ured za sprečavanje prijevara provodio je operaciju kodnog imena Sirocco želeći spriječiti krijumčarenje krivotvorenih cigareta i ostale vrijedne robe iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata u mediteranske i zemlje Europske unije. Operacijom se ponajprije trebalo spriječiti uvoz krivotvorenih cigareta, ali kada su upecali “markice”, carinici su zadovoljno trljali ruke.

U carinarnicama riječke, pločanske i splitske luke u lipnju su pretražena 134 kontejnera u kojima nisu pronađene krivotvorine, a onda se riječkoj carinarnici “posrećilo”.

Iako je operacija završila još u lipnju, i dalje su se nastavili pretraživati sumnjivi kontejneri te je u dva kontejnera iz Kine pronađena krivotvorena roba. Nakon pronalaska lažnjaka riječka carinarnica kontaktirala je s kineskim pošiljaocima kontejnera i na njihov zahtjev, kada je potvrđeno kako su modne “markice” krivotvorene, svu zaplijenjenu robu uništila.

Komentara 1

CE
cericzel
13:19 05.10.2010.

Utopilo bi se to već nekako da je Barišić ostao na svom radnom mjestu, nije ni to za bacit, ako ništa, Nevenki za pod bor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije