Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan sjećanja

Zapaljene svijeće i održana molitva u krugu vukovarske bolnice

Vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/7
17.11.2011.
u 20:22

Na molitvi se okupio veliki broj Vukovaraca, ali i građana iz drugih dijelova Hrvatske koji će i ove godine sutrašnji dan provesti u Vukovaru i s Vukovarcima

U sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i ove godine je u predvečerje najtužnijeg dana u povijesti Vukovara organizirano paljenje svijeća i molitva u krugu Opće bolnice Vukovar.

Molitvu u krugu bolnice, odakle će sutra krenuti Kolona sjećanja, predvodili su mladi Vukovara. Na molitvi se okupio veliki broj Vukovaraca, ali i građana iz drugih dijelova Hrvatske koji će i ove godine sutrašnji dan provesti u Vukovaru i s Vukovarcima.

Tijekom molitve okupljenjim građanima pridružili su se i motociklisti pristigli iz cijele Hrvatske. U okviru službenoga programa danas je odana i počast poginulim djelatnicima TKC Vukovar, održan je 7. Znanstveno stručni simpozih Ratna bolnica Vukovar 1991. – dr. Juraj Njavro te paljenje svijeća i molitva kod Zavjetne kapelice.

U Spomen domu Hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti Udruga braniteljica Domovinskog rata Vukovarsko – srijemske županije otvorila je izložbu slika i predmeta iz Domovinskoga rata.

Sutra, neposredno prije programa u bolnici i Kolone sjećanja, učenici vukovarskih osnovnih škola paliti će svijeće na Križnom putu od Opće bolnice pa do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskoga rata.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:57 17.11.2011.

ne zaboravimo vukovar i sve branitelje pale sto za hrvatsku zivote dadose velika vam hvala i slava

BB
bbboriginal1968
03:20 18.11.2011.

Ne ponovilo se. Hvala Vam.

OB
-obrisani-
10:29 19.11.2011.

18.11.2011. u 03:20h bbboriginal1968 je napisao/la: Ne ponovilo se. Hvala Vam. ... da ste imali malo mozga do ovoga nebi ni doslo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije