Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalba zbog uvjetne osude

Zapalio štagalj, samo da mu se u susjedstvo ne dosele Romi

Zagreb: Vatrogasci gase manji požar koji je izbio na krovištu u Ilici 253
Jurica Galoic/PIXSELL
01.04.2021.
u 11:31

On je 30. svibnja 2019. u Podravskim Sesvetama platnenom krpom natopljenom benzinom prekrio predmete u štaglju pokraj kuće u vlasništvu svojih dviju susjeda i zapalio krpu upaljačem, izazvavši požar koji je zahvatio cijeli štagalj.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je optuženi hrvatski državljanin rođen 1992. proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz niskih pobuda i osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od osam mjeseci i rokom kušnje od dvije godine.

On je 30. svibnja 2019. u Podravskim Sesvetama platnenom krpom natopljenom benzinom prekrio predmete u štaglju pokraj kuće u vlasništvu svojih dviju susjeda i zapalio krpu upaljačem, izazvavši požar koji je zahvatio cijeli štagalj.

- To je učinio s ciljem da odvrati 28-godišnjaka romske nacionalnosti od namjere da kupi kuću i štagalj od 59-godišnjakinje i 67-godišnjakinje, ne želeći da osoba romske nacionalnosti živi u njegovom susjedstvu - kažu u DORH-u.

Žalba je, napominju, podnesena zbog odluke o kazni jer Državno odvjetništvo smatra da je uvjetna osuda preblaga, pa predlažu da mu se izrekne kazna zatvora.

Ključne riječi

Komentara 4

PL
posten_lopov
12:59 01.04.2021.

Tko je veci rasista, on ili onaj tko mu je presudio?

FM
fmica
20:15 01.04.2021.

treba ga osloboditi,samo je štitil svoju imovinu

MO
modovisisajteMaraschino
18:56 01.04.2021.

Ima načina da se zapali bez benzina, sam benzin nije zapaljiv već njegove pare pa ostane kao dokaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije