Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONINO PICULA:
Povratak na članak

'Zapadni Balkan ne može ostati izvan planova europske vanjske politike'

Iako je svega nekoliko dana prošlo od njegovog imenovanja, Picula kaže da su ga osobni politički putevi često vodili u Crnu Goru tako da je upoznat s političkom realnošću u toj zemlji.

Komentari 7

LI
Lily7
03:17 15.10.2019.

Zapadni balkan ne moze opstati bez nove srbo-jugo-slavije, kaze Adria Media Beograd preko svog Vecernjeg Lista.

VL
Avatar ehlbert13
ehlbert13
05:14 15.10.2019.

Ako neće EU, hoće Rusi. Nije mi jasno zašto se toliko podcjenjuje ruski imperijalizam, posebice u Europi. Promatrajmo to ovako: Velika Britanija je uskoro out. Vodeći dvojac, Njemačka i Francuska žele se zbližiti sa Putinovom Rusijom zbog ruskih prirodnih resursa. Rusija želi njemačku tehnologiju i inženjering. Jedan od ustupaka od strane Njemačke bilo bi prepuštanje Makedonije, CG, Kosova, BiH, a vrlo vjerojatno i Hrvatske u rusku (a time posljedično i velikosrpsku) interesnu sferu. Sa druge strane Amerika zna da bi takav savez Njemačke i Rusije bio poguban po njihovu globalnu dominaciju i neće to nikada dopustiti. Zaključak: graditi što bolje i snažnije gospodarsko-vojno-političke odnose sa USA, jer oni su jedini garant da do gore navedenog scenarija neće doći. Po sigurnost hrvatskih granica i teritorija od vitalne važnosti je i status BiH. Jedino teritorijalno cjelovita BiH u NATO i EU integracijama je garancija da neće biti ruskih vojnioh baza na puškomet od Zagreba (sa pogledom na Knin i Jadransku obalu) i da će hrvatski narod u BiH, na cijelom teritoriju te države (a ne samo zap. Hercegovine) biti ravnopravan sa BH Srbima i Bošnjacima. Svaka druga opcija je veleizdaja hrvatskih vitalnih nacionalnih interesa i ugroza njene sigurnosti.

VL
LI
Lily7
03:25 15.10.2019.

Ovaj Tonino Picula ima mali frontalni korteks. Iako nosi naocale, ne bi se nikad pouzdala u njegovu inteligenciju.

VL
WI
Witman
06:49 15.10.2019.

Došao sam malo vidjeti sta piše ivo glasilo srpskog kapitala. Zapadni balkan kažeš, hm, presjednik Tuđman je bio taki jako u pravu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.