Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zapad stenje pod recesijom, a u Kini cvjeta prodaja automobila

peking
AFP
07.12.2009.
u 21:50

Prodaji je pomogao veliki kineski gospdarski rast, ali i obilne vladine subvencije. Neki proizvođači bilježe rast prodaje i do 50 posto

Dok cijeli razvijeni svijet stenje pod recesijom,  kineska autoindustrija bilježi nevjerojatan rast. Kineski porizvođači automobila su od siječnja do studenoga ove godine prodali  čak 12 milijuna automobila, a do kraja godine prodaja će se popeti na više od  13 milijuna. Do ove godine Kina nikada nije proizvela i prodala više od 10 milijuna automobila, što znači da je rast veći od 30 posto.

Prodaji je pomogao veliki kineski gospdarski rast, ali i obilne vladine subvencije.  Neki proizvođači  bilježe rast prodaje i do 50 posto, što je nezamislivo za  američke i europske proizvođače. Ovo je samo još jedan dokaz da Kina nezaustavljivao  postaje veliki svjetski politički i gospodarski igrač.

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
03:17 08.12.2009.

Samo pogledajte tu sliku gore. Nebo je sivo i izgleda kao magla u gorskom kotaru. Dali mislite da Kini treba vise automobila? Dva tijedna sam sproveo tamo i nisam vidio plava neba ili sjajnog sunca. Bolje ziviti ovdje na jebenom zapadu nego bilo gdje u kini. Ako nastave tako svi ce se pogusiti.

OB
-obrisani-
05:59 08.12.2009.

Rudolf_P je napisao/la: Samo pogledajte tu sliku gore. Nebo je sivo i izgleda kao magla /*****************/ ...kao magla u Londonu?

Avatar billybull
billybull
03:30 08.12.2009.

izuzetno karatkovidan tekst ekonomsko-politicki neukog autoraq....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije