Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVNA RJEŠENJA

Zaobilaženje pravila: Nizozemci pronašli način kako izaći van tijekom policijskog sata

AMSTERDAM
REUTERS
21.01.2021.
u 21:16

Policijski sat na snazi je od subote i trajat će od 21 sat do 4:30 i to će biti prvi policijski sat uveden u toj zemlji od Drugog svjetskog rata.

U strahu da će biti uhvaćeni za vrijeme policijskog sata, Nizozemci su se dosjetili kreativnih rješenja da zaobiđu pravila pa se prijavljuju za šetanje pasa i naručuju uniforme poznatih dostavljačkih tvrtki.

Policijski sat na snazi je od subote i trajat će od 21 sat do 4:30 i to će biti prvi policijski sat uveden u toj zemlji od Drugog svjetskog rata.

Iznimke će se napraviti za osnovne usluge, uključujući dostavu hrane, paketa i za one koji trebaju izvesti pse u šetnju.

Web stranica koja spaja vlasnike pasa s volonterima koji će njihove pse odvesti u šetnju zatrpana je ponudama.

"Obično dobijemo 10 ponuda tjedno, a od utorka i najavljenog policijskog sata zaprimili smo 300", rekao je Jos van Prooijen, voditelj neprofitne stranice www.matcheenleenhond.nl.

Online trgovina Marktplaats.nl obustavila je prodaju jakni i odjeće poznatih dostavljačkih tvrtki kao odgovor na nagli porast potražnje, objavio je list Algemeen Dagblad.

Neki prodavači nudili su prazne kutije za dostavu s početnom cijenom od 50 eura.

Kazna za kršenje policijskog sata je 95 eura.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
22:36 21.01.2021.

Zaista nevjerojatno što su si ljudi dopustili umjesto da uzmu stvar i svoje ruke i presude vladajućoj manjini

NE
neboiznadzagreba2
21:26 21.01.2021.

Došla vremena kad psi imaju više sloboda nego ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije