Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reklama ili stvarnost

Zanosne beračice marihuane iz Albanije mame uzdahe

Foto: Albania Weed/Facebook
1/6
11.10.2017.
u 10:14

Na fotografijama koje su objavljenje pri sadnji, ali i branju ove još uvijek ilegalne stabljike, sudjeluju prave ljepotice kakvih se ne bi postidjele ni svjetske modne piste i beauty eventi.

Odavno je poznato kako se većina trave koja se popuši u jugoistočnoj Europi, ali i mnogo šire, proizvede u Albaniji.

Ondje kilogram marihuane, koja je tamo dakako ilegalna, stoji između 100 i 200 eura, dok primjerice u Italiji postiže cijenu od čak 1500 eura. Većina marihuane iz albanskih sela krijumčari se preko sjevera, odnosno Crne Gore. Dobar dio onoga što završi u Crnoj Gori završi i kod kupaca u Hrvatskoj, ali i Grčkoj. Također je poznato i kako se dobar dio prokrijumčari preko Jadranskog mora u Italiju, odakle se vrlo lako dila dalje u čitavoj schengenskoj zoni. Albansko selo Lazaret u 2014. godini tri dana bilo je poprište pravog ratnog sukoba između pripadnika specijalne policije i mještana tog sela, za koje se smatralo da je jedan od najvećih proizvođača marihuane na širem području Balkana. Policija je nakon borbi preuzela selo.

Međutim, uzgoj marihuane u Albaniji time nije prestao. Na Facebook stranici Albania Weed dominiraju fotografije plantaža marihuane iz različitih albanskih, neimenovanih sela. Sudeći po onome što se na njima može vidjeti – business is booming – i doista je izgledno kako je unatoč padu Lazareta, Albanija i dalje izvoznik br. 1 marihuane u Europi. Na fotografijama koje su objavljenje pri sadnji, ali i branju ove još uvijek ilegalne stabljike, sudjeluju prave ljepotice kakvih se ne bi postidjele ni svjetske modne piste i beauty eventi.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
11:10 11.10.2017.

to su one cure Koje su OTETE diljem Europe...

DU
Deleted user
11:04 11.10.2017.

To me podsjetilo na jednu davnu anegdotu, jedan je moj poznanik u onim našim mladim danima, na očevo: Balavac jedan, nemreš tak s menom razgovarat, ja sam te odhranil, odgovoril: Ne bi ti mene uspel odhraniti da ja nisam štel jesti! Ne bi sijali da nije profitabilno. No nije Albanija Južna Amerika da se droga prevozi prekooceanskim brodovima u zapečaćenim kontejnerima, jesu li zemlje iz okruženja, uključujući nas i Italiju, jesu li poduzele povećane mjere pri graničnim prelascima i dolascima brodova iz Albanije? Jesu zvale onaj Fortex, tražile pomoć Europske unije da se taj šverc osujeti, smanji? Jesu brus! Tolko nekaj malo da se zamažu oči. Potražnja se ne potiče, ali ni ne sprečava. Ili ipak potiče, recimo objavom ovakvih standardnih reklama s ljepoticama. Naravno da biznis is booming! Ne samo po albanskim selima nego i u okolnim zemljama, po pograničnim prelazima, carinama, policijama... Aaaha sad kužim, naša država zapravo jedina u Europi osujećuje sjetvu ovakvih profitabilnih kultura, davanjem poticaja za neprofitabilne.

ZI
zigi7darko
12:42 11.10.2017.

Ako zanemarimo marihuanu, prekrasna zemlja, svakom bih preporučio da ju prođe. Imao sam priliku prije mjesec dana proći Albaniju uzduž i poprijeko (poslovno, bez da imam ikakve veze sa drogom). Vidio sa prizore i krajolike koji su fascinantni u svakom pogledu, nešto najbolje što vidjeh u svojih 50 godina! Naravno, o ukusima se ne raspravlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije