Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimanje huligan

Zanimanje huligan: Imao je 36 letvi, pijan na utakmici, napao policajca...

'17.05.2011., Ilica 207, Opcinski kazneni sud, Zagreb - Sudjenje napadacima na autobus pun navijaca PAOK. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/4
31.08.2012.
u 09:17

Dok je igrao za Segestu, zabranjen mu je nastup u šest utakmica jer je udario šakom u glavu suparničkog igrača u Zagrebu

Boris Đeferović (22), student DIF-a, kojem se sudi s osmoricom mladih izgrednika pod optužbom da su u prosincu 2010. u Novom Zagrebu s 30-ak nepoznatih huligana kamenovali autobus s VIP gostima grčkog PAOK-a, očito nije ozbiljno shvatio da suđenje, u kojem mu prijeti zatvorska kazna, nije igra. Ni njega ni ostale okrivljenike nije sud lani pustio na slobodu zato da bi izigrali izrečene mjere opreza. Premda je njemu i još osmorici okrivljenika sutkinja izrekla mjeru zabrane dolaska na utakmice u zemlji i inozemstvu, Đeferević je mjeru prekršio i to tri puta, pa se od utorka se opet nalazi u pritvoru.

Sisačka policija, gdje Đeferović ima prebivalište, dostavila je izvješće zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu da je u kolovozu u Fiatu Bravu imao 36 drvenih letvi, da je u srpnju bio pijan na utakmici u Austriji Dinamo – Neftči, da je u Poljskoj na Europskom nogometnom prvenstvu napao policajca... Nakon takvog izvješća pritvor nije mogao izbjeći. Kako je moguće da jednom studentu, koji dosad nije kažnjavan, koji se u sudnici primjereno ponašao, nije bila dovoljna opomena i pouka kazneni postupak u kojem njemu i ostalima prijeti kazna od jedne do čak osam godina zatvora?

Iz mržnje ugrozili živote

Je li još netko od optuženih, kojima se sudi pod optužbom da su općeopasnom radnjom ugrozili živote putnika i imovinu iz mržnje prema navijačima PAOK-a, prekršio mjere opreza na slobodi, znat će se kada zagrebačka policija dostavi izvješće koje je sud zatražio. U slučaju da jesu, ne mogu izbjeći pritvor.

Podsjetimo, devetorici se sudi jer su u prosincu 2010. u Novom Zagrebu s 30-ak nepoznatih huligana kamenovali autobus s 40-ak VIP gostiju grčkog nogometnog kluba PAOK-a, uoči utakmice s Dinamom, i da su kroz razbijene prozore ubacili najmanje tri zapaljene bengalke. Vozač autobusa koji je s navijačima PAOK-a preživio kamenovanje na suđenju je svjedočio da je prema autobusu kamenje letjelo na sve strane, kao i bengalke, koje su huligani ubacili kroz razbijene prozore autobusa, koji je počeo gorjeti.

Uz Đeferovića sudi se i Gordanu i Mariju Brljeviću, Damiru Demiroviću, Dariju Cepiću, Marku Lonjaku, Matiji Kuceku, te još dvojici koji su u vrijeme kamenovanja autobusa bili maloljetni srednjoškolci. Terete se da su općeopasnom radnjom ugrozili živote putnika i imovinu iz mržnje prema PAOK-ovim navijačima.

Bio nogometaš Segeste

Đeferović je poznati sisački Bad blue boys, a zanimljivo je da je bio i aktivni nogometaš. Od 2006. do 2008. igrao je za juniorske momčadi sisačke Segeste, a u registru Hrvatskog nogometnog saveza, kao aktivni nogometaš, vodio se sve do ožujka ove godine. Dakle, i u vrijeme dok je stvarao nerede zbog kojeg je HNS morao plaćati velike kazne on je bio licencirani nogometaš. U Segesti ga pamte kao ne previše talentiranog, ali izrazito prgavog nogometaša. Tako je jednom na gostovanju u Zagrebu zbog udarca suparničkog igrača šakom u glavu nakon što je fauliran dobio zabranu igranja u šest utakmica. Iako ga policija vodi da stanuje u Starom Brodu, nedaleko od Lekenika, Đeferović živi u Sisku. Igrao je, nakon Segeste, za momčad Malonogometnog kluba Petrinjčice. Đeferović je i predsjednik HČSP-a u Lekeniku. Pokušali smo razgovarati i s njegovom obitelji, no nisu bili voljni bilo što komentirati, ni u vezi kaznenog postupka, a ni novog nedjela.

Komentara 46

VA
valderrama
10:48 31.08.2012.

Pa što onda što su gađali navijače PAOK-a.To su ionako prijatelji četnika Grobara koji na svojim utakmicama vješaju transparente "Dogodine u Kninu" s jasnom porukom da se još nisu riješili velikosrpske ideje.U Vladi nam je čovjek koji je ubio više Mađara od bana Jelačića,a sad su problem nekakvi huligani... Ovakve stvari se neće riješit nikakvim kaznama,niti su Englezi riješili problem huliganizma kako neki poput papagaja ponavljaju jer su to negdje čuli,nego su samo od stadiona napravili nešto poput kazališta ili kina,a neredi su se maknuli na ulice ili u niže lige,iako se nekad znaju dogodit i u Premier ligi.Dok god vlada nepravda u društvu,besperspektivnost,očaj bit će prisutne frustracije koje će se na ovaj način ispucavat. A sad nastavite dalje ponavljat standardne,izlizane fraze o Margaret Thatcher,engleskim zakonima,Golom otoku...

SE
serđo
10:53 31.08.2012.

a evo, uksoro će i podne, narkomani se počinju budit, pale kompjutor i uskoro neće biti ovako 100% konsenzus protiv divljaka, hi hi

DU
Deleted user
10:46 31.08.2012.

Uz Đeferovića sudi se i Gordanu i Mariju Brljeviću, Damiru Demiroviću, Dariju Cepiću, Marku Lonjaku, Matiji Kuceku, te još dvojici... U članku su navedena imena i većine ostalih optuženih, pa nekak i ne vidim da su to samo "neka tuđa i čudna imena"; Gordan, Marijo, Darijo, Marko i Matija su uobičajena imena kod nas, a niti prezimena nisu strana. ...Godinama idioti potiču netrpeljivost Dinama prema Hajduku, Zagreba prema Splitu, prije je to bilo prema srpskim klubovima.............................i sada žanjemo "plodove" te vječno potpirivane mržnje. Kao da se navijati ne može bez mržnje i nasilja. Trebalo bi godinu dana ZABRANITI prijenos bilo kakvih utakmica i dolazak publike na stadione, da se kreteni malo ohlade. Normalni ljudi ne mogu doći s djecom na tekmu, jer nikad ne znaš kaj su idioti spremili....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije