Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opskrba Splita

Zamutio se izvor rijeke Jadro: voda iz slavina još ispravna za piće

voda
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
13.11.2019.
u 12:26

Zbog zaliha u vodospremama voda iz slavina još uvijek je ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja.

Zbog veće količine kiše koja pada u posljednjih nekoliko dana, zamutio se izvor rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire područje Splita, izvijestili su iz splitskog "Vodovoda i kanalizacije", no ističu da je voda iz slavina još uvijek ispravna za piće.

Iz te gradske tvrtke poručuju da je zbog zaliha u vodospremama voda iz slavina još uvijek ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja.

"Uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti, te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira", izvijestili su iz ViK-a.

Također napominju kako djelatnici Laboratorija za pitke vode i uprava "Vodovoda i kanalizacije" stalno prate situaciju i na vrijeme će informirati javnost o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije