Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez posljedica

Zamotao metke i petarde i zapalio ih u zgradi u središtu grada

policija
Arhiv VL-a
27.04.2010.
u 12:20

Odvjetnik Tomislav Ramljak kaže da je čuo više uzastopnih eksplozija, a kasnije je vidio i papirić koji je gorio na stubištu između prvog i drugog kata.

ZADAR - Pucnjava je odjeknula u ulazu zgrade u Ulici Dalmatinskog sabora jutros oko 8.30 sati. Stanari te i susjednih zgrada pomislili su u prvi mah da netko izvodi građevinske radove i udara o nekakav lim, dok su drugi bili uvjereni da je riječ o petardama. 

Policija je očevidom kasnije utvrdila da je nepoznati počinitelj u krpu zamotao nekoliko metaka i manjih petardi te da ju je potom zapalio na prvom katu zgrade. Plamen su ugasili policijski službenici koji su došli po dojavi o pucnjavi. U hodniku zgrade nastala su tek manja oštećenja jer su zacrnjeni zidovi i stubište. 

U toj zgradi, u najužem središtu grada, na Kalelargi, su i dva odvjetnička te jedan javnobilježnički ured, no nitko od njih ne sumnja da su te eksplozije bile namijenjene njima.

- Začuo sam da nešto puca oko 8.30 sati pa sam pomislio da netko ispaljuje petarde u portunu. Ali pucnjava se nastavila i bila je uzastopna pa sam shvatio da nije riječ o petardama. To je trajalo nekoliko minuta, a kada se smirilo, izišao sam van iz ureda da vidim što se događa. Vidio sam na stubištu između prvog i drugog kata neki papirić koji je još gorio, a do njega i nekoliko metaka, najvjerojatnije iz pištolja - kazao nam je odvjetnik Tomislav Ramljak rekavši da ni najmanje ne sumnja da bi njemu netko prijetio ili ga zastrašivao jer da se on ne bavi krivičnim pravom.

I drugi nam odvjetnik kaže da nema nikakve osnove sumnje tko je mogao prouzročiti pucnjavu te da ni njemu nitko nije prijetio. 

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kokolomoj
13:43 27.04.2010.

\"jer se on ne bavi krivičnim pravom\". Hmmm. Upravo u imovinskom pravu često dolazi do najtežih obračuna, prijetnji i napada na stranke, suce, zastupnike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije