Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOA

Zamjenik ministra sigurnosti BiH traži istragu o zloporabi službe sigurnosti

Mijo Krešić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
17.03.2019.
u 12:59

Mijo Krešić najavio je da će zatražiti istragu o zloporabi Obavještajno-siguirnosne agencije BiH nakon što se ovoga tjedna našao u središtu navodne afere zajedno s hrvatskim konzulom u Tuzli

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić najavio je da će zatražiti istragu o zloporabi Obavještajno-siguirnosne agencije BiH nakon što se ovoga tjedna našao u središtu navodne afere zajedno s hrvatskim konzulom u Tuzli Ivanom Bandićem i novinarom Matom Đakovićem u navodnoj akciji hrvatske obavještajne službe o vrbovanju radikalnih islamista, selefija. 

"Očekujem da će sve biti provjereno. Ja sam itetako zainteresiran da se sve raščisti te da se konačno vide nalogodavci", rekao je Krešić u intervju za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od nedjelje.  Pojasnio je da je iznimno važno cijelu aferu u kojoj je navodno SOA vrbovala vehabije i koju je otkrila bosanskohercegovačka tajna policija OSA, a u javnosti potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, rasvijetliti do kraja. 

Zamjenik ministra sigurnosti BiH tvrdi međutim da se radi o izmišljenoj aferi povezanoj s njim.   "To su gluposti i nebuloze. Radi se o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sustava, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije. Dovoditi mene u bilo kakvu konstrukcijsku priču doživio sam izravnim udarom na svoj integritet i poziciju koju obnašam", dodao je. 

Izrazio je međutim sumnju da će dio sigurnosnih službi biti zainteresiran da se stvari dovedu do kraja. Po njemu posljednja medijska afera povezana je s odvlačenjem pozornosti s povratka radikalnih islamista, selefija u BiH koji su uhićeni nakon sloma terorističke Islamske države. Zamjenik ministra BiH ustvrdio je i kako nitko u izvršnoj vlasti BiH ne može imati operativne podatke o istragama koje su u tijeku, što očito govori o curenju podataka iz OSA-e.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
Meter
14:55 17.03.2019.

Jako smrdi na obje strane

BO
boovuu
18:22 17.03.2019.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH tvrdi međutim da se radi o izmišljenoj aferi povezanoj s njim -------------------------------------------------- s razlogom izmišljaju aferu da bi mogli maknuti hrvate sa važnih funkcija u BiH.

DU
Deleted user
13:21 17.03.2019.

J... te Dodig i sva ostala gamad skupa sa Čovićem !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije