Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje od Pixsella - izbor urednika fotografije

Zametena Hrvatska u objektivima fotoreportera

Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
01.03.2018.
u 10:41

Opaki minusi, bura, mećava, zapusi snijega viši od tri metra... A njih tjera reporterska glad za prizorima koje ne vide svaki dan

Ma možeš snimati u rukavicama, ali ja to nikad ne radim, kaže mi kolega Hrvoje Jelavić:

– Uvijek je slap Krčić okovan ledom senzacionalan motiv, ali ovog puta vjetar je bio tako jak da mu nisam mogao prići bliže jer nosio je i kapljice vode – nastavlja on. A to je tek jedna od priča s terena o tome kako su nastale najbolje fotografije Pixsella snimljene u svim područjima Hrvatske okovane ledom.

Vjeran Žganec-Rogulja u Čakovcu je na snijeg i zimu izašao “u misiji”. Tražio je djecu koja uživaju u zimskim radostima, sanjkanju i grudanju, baš kao što smo mi to radili dok smo bili klinci:

– Jedva sam ih našao. Izgleda da su danas djeca samo kod kuće uz ekrane kompjutora – kaže mi.

1/8

Borna Filić krenuo je iz Zagreba u snježne Delnice. Službeni podatak glasio je 175 centimetara snijega, ali:

– Bilo je teško doći do tamo. Pratili smo navigaciju jer je nakon Bosiljeva mećava bila tako jaka da nismo vidjeli putokaze. A kada smo došli u Delnice, kao da smo stigli na drugi planet. Zapravo ne znaš gdje si, ne vidiš u kojoj si ulici. Šok i nevjerica – kaže Borna.

Slična je nevjerica zavladala i u najstrožem centru Zagreba, na tržnici Dolac:

– Došao sam na Dolac, a kumica koja tamo radi 40 godina bila je sama i podjednako zbunjena kao i ja. Kaže da je radila i po nižim temperaturama i kada je bilo više snijega, ali nikada još nije bila sama – kaže Marko Lukunić, koji je snimio naranče, limune i usamljenu prodavačicu vitamina koja ni tog dana nije odustala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije