Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić

'Zalažem se za razgraničenje s Albancima'

Aleksandar Vučić
Foto: Axel Schmidt/REUTERS/PIXSELL
09.08.2018.
u 13:55

"Nisam neodgovoran i neću izlaziti s 'veličanstvenim' patriotskim izjavama", rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da se "zalaže za razgraničenje" s Albancima, prenijela je agencija Tanjug.

"Da imamo teritorij za koji se ne zna tko ga kako tretira, i što kome pripada - to je uvijek izvor potencijalnih sukoba i problema", rekao je Vučić u izjavi novinarima u vojvođanskom mjestu Šidu poslije obilaska jedne tvornice. "Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem, i to je politika koju predstavljam, a hoće li ona dobiti potporu naroda ili ne, no ja se zalažem za razgraničenje s Albancima", istaknuo je Vučić.

On je rekao da će nedvosmisleno reći što misli kada bude bilo blizu nekog opipljivog rješenja

"To mora biti sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga, i ne pojednostavljen kako neki zamišljaju", naveo je i naglasio da ne može govoriti o čemu pregovara s kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

"Nisam neodgovoran i neću izlaziti s 'veličanstvenim' patriotskim izjavama", rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi u srijedu je izjavio kako neće biti podjele Kosova niti autonomije za Srbe. Na konferenciji za medije kosovski predsjednik je rekao da je pod korigiranjem granica podrazumijevao samo to da se Preševska dolina pripoji Kosovu, ali da istodobno ne bude podjele Kosova niti autonomije za kosovske Srbe, prenijeli su ranije beogradski mediji.

Aleksandar Vučić i Wes Mitchell

1/0

Komentara 26

UJ
ujo41
20:43 09.08.2018.

Šiptarska Oluja će ti odredit granicu

Avatar scarfacce
scarfacce
14:04 09.08.2018.

libo me racku

AA
AAAAAA
19:41 09.08.2018.

kakvo bre "razgraničenje"? Pa vi ste deo Kosova - kak se možete razgraničiti sami od sebe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije