Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incijativa

Zajednička molitva djece u Gunji

molitva
Branimir Bradarić/VLM
21.10.2013.
u 14:18

Gunjanski župnik Josip Semeljac je podsjetio da se radi o specifičnoj sredini ali i da u Gunji muslimansko i katoličko stanovništvo živi skladno

Protekloga vikenda u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji, selu u županjskoj Posavini, 351 dijete se zajedno molilo Bogu i Alahu. Radi se o molitvenoj inicijativi \'Milijun djece moli za jedinstvo i mir u svijetu\', pokrenutoj od Međunarodnog humanitarnog katoličkog dijela Papinskog prava Kirche in Not.

Molitvu u Gunji su predvodili velečasni Josip Semialjac, gunjanski župnik i Idriz efendija Bešić, glavni imam islamske zajednice Gunja dok je svoje odsustvo opravdao protojerej Srpske pravoslavne crkve Predrag Azap. Tijekom molitve pjevane su crkvene pjesme pod ravnanjem časne sestre Patricije Šestak, uz mali zbor Islamske zajednice. Gunjanski župnik Josip Semeljac je podsjetio da se radi o specifičnoj sredini ali i da u Gunji muslimansko i katoličko stanovništvo živi skladno.

- Pod vidom zajedničke molitve pokazuje se da je mir ostvariv. Molitva je pokazala da ima više onog što nas spaja i ujedinjuje nego onog što nas razdvaja. Tako svatko na sebi svojstven način pokazuje da smo mi svi djeca jednoga oca nebeskoga, rekao je Josip Semeljac. Inače, ideja o zajedničkoj molitvi pojavila se još 2005 godine u Venecueli kojoj se pridružila i Hrvatska i ova škola iz Gunje.

>> Zajednička molitva krunice na Brdu ukazanja u svetištu Kraljice mira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije