Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Tandara, zagrebačka hvidra

Poštujemo Borkovića, ali Brkić ima iskustvo i osjećaje koji su najbolji za nas

ante tandara
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
08.03.2016.
u 12:20

"Ne pripadamo nikakvoj socijali nego unutar svog Ministarstva. Mi smo zadužili ovu zemlju", rekao je Ante Tandara

Predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ante Tandara na konferenciji za medije rekao je da su razočarani što braniteljska populacija još nema svoga ministra u novoj Vladi.

"Problemi stradalnika iz rata bivaju sve teži i složeniji, pa s nevjericom gledamo na političku sporost imenovanja novog ministra. Očekujemo od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića da što prije okonča ovu političku trakavicu i imenuje ministra hrvatskih branitelja", rekao je Tandara. HVIDRA podržava Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja.

"Kao ratnik i branitelj iskazao se na svim crtama bojišnice u Domovinskom ratu. Dokazao se u njemu te u vođenju Ministarstva unutarnjih poslova. Smatramo da je Milijan Brkić najbolji kandidat te očekujemo njegovo imenovanje u idućih nekoliko dana."

Rekli su da poštuju i kandidaturu Branka Borkovića, da je konačna odluka premijerova, ali da smatraju da Brkić ima iskustvo i osjećaje koji su najbolji za braniteljsku populaciju i brigu o njihovim pravima.

"Ne bih htio govoriti da smo mi premijeru na 3. ili 4. mjestu, mislim da smo mu ipak na prvom mjestu. Znamo kakvi su bili pregovori u preuzimanju vlasti, ali isto smatramo da branitelji i stradalnici Domovinskog rata predugo čekaju na svog ministra i očekujemo da će se to riješiti kroz nekoliko dana, i da će ministar hrvatskih branitelja biti naš prijatelj Milijan Brkić."

Od novog ministra očekuju da se ukinu "sve uredbe koje je donijela bivša vlast, da se naši stradalnici u Savskoj mogu vratiti svojim domovima, te brigu o Hrvatskom vijeću obrane", piše N1.

"Jedan od prijedloga će biti zaključak da ne pripadamo nikakvoj socijali, nego unutar svog Ministarstva. Mi smo zadužili ovu zemlju, naši su prijatelji ostavljali svoje dijelove tijela, zar zato da bismo mi išli u neku socijalu?" rekao je Tandara.

>> Vukovarski branitelji za ministra predložili Branka Borkovića

>> Najizgledniji kandidat za novog ministra branitelja Milijan Brkić

Komentara 81

AJ
ajmo
10:47 08.03.2016.

Borkovića znam osobno ali baš osobno i nije za takvo mijesto podoban .Neuravnotežen je i svojeglav ako mu se to omoguću za dvadeset dana će biti još dva šatora oko Ministarstva.A mislim da je ipak Brkić bolji izbor.A nije li Branko u HSP-a mislim da je i to od jeseni negdje a ministra bira HDZ tak da neznam kak će to riješiti.Znam da HSP nije htio u Domoljubnu koaliciju.

KR
kreso.runcek
14:19 08.03.2016.

Pitao bi tog Tandaru da li su se borili za zemlju u kojoj se diplome djele po podobnosti i gdje su pošteni studenti imbecili i naivčine?Smatra li da je svima koji su bili u ratu sve dozvoljeno i da su ostali samo tu da im služe i udovoljavaju?Nitko ne spori Brkićeve ratne zasluge ali poštenje je osnovna kvalifikacija za ministra.Ne mora imati fakultet,može biti i nepismen ako ga branitelji žele,ali jedno mora imati radi ugleda Vlade i cijele nacije,a to je poštenje,a Brkić toga nema.Zato,gospodine Tandara,ne podmečite nam kukavičje jaje zbog nečijih interesa,da nam se premijer ne mora skupa s nama crveniti pred svijetom.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
10:53 08.03.2016.

"...ili mi ili oni..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije