Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

VIDEO Zaiskrilo između mostovaca i Jandrokovića: 'Nema nikog iz HDZ-a, a nas tjeraju iz Sabornice'

Zagreb: Saborski zastupnici drugi dan raspravljaju o amandmanima na proračun za 2021.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.11.2020.
u 10:19

U Sabor su došla četiri Mostova zastupnika, no predsjednik Jandroković naredio je da dvoje napuste raspravu zbog epidemioloških mjera

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj opetovano je u utorak prozvao saborske kolege iz vladajuće većine što nisu u sabornici dok traje izjašnjavanje o amandmanima na planove izvanproračunskih korisnika, na što je predsjednik Sabora Jandroković zamolio da se nikoga ne proziva.

"Molim Vas da ne prozivate druge, ne slušaju vas ni kolege iz vaše stranke, nije dužnost zastupnika sjediti ovdje i slušati predlagatelje amandmana, ne stvarajte dojam da netko u nečem griješi“, uzvratio je Gordan Jandroković Bulju.

Mostov je zastupnik, međutim, ustrajao u prozivanju, ističući da zastupnika vladajuće većine u sabornici nije bilo ni u ponedjeljak, kada se izjašnjavalo o amandmanima na predloženi državni proračun za 2021.

„Sramotno je da nema kolega, moj Klub je bio ovdje“, pohvalio se Bulj; no Jandroković je konstatirao kako ih je četvero, a zbog epidemioloških mjera i utvrđenih 'kvota', smije ih biti samo dvoje.

Dogovorili smo se koliko koji klub može imati zastupnika u sabornici, neću o tome raspravljati, rekao je predsjednik Sabora mostovcima Nikoli Grmoji i Anti Kujundžiću te odredio kraću stanku.

Napravio sam stanku, može vas biti samo dvoje, toga ćete se držati, rekao je Grmoji i Kujundžiću, koji su iz klupe dovikivali kako ne vide razlog da ih ne bude četvero, s obzirom na to da je u dvorani bitno manje od dogovorenog 41 zastupnika.

Nakon stanke Jandroković je utvrdio da je u sabornici previše zastupnika Suverenista i Mosta, pa ih zamolio da je napuste. 'Ako to ne napravite, počet ću davati opomene tako da u konačnici nećete moći nazočiti raspravama, što ne bih želio', rekao je Jandroković tim zastupnicima, na što je reagirao Grmoja.

"Evo pogledajte, dragi građani, nema nikog iz HDZ-a, da nas tjera iz sabornice", vikao je Grmoja.

Hrvatski sabor u ponedjeljak je završio izjašnjavanje o 300-tinjak amandmana na predloženi državni proračun, danas mu preostaje izjasniti se o 20-ak amandmana na planove izvanproračunskih korisnika.

O svim tim amandmanima glasovat će se u srijedu kada će donijeti i najvažniji financijski dokument države.

Komentara 35

Avatar Primarius
Primarius
10:57 24.11.2020.

ja sam na strani velikog vođe najvećeg sina našeg naroda i manjina.. Vođo volimo te...."čuvati ćemo te kao suho zlato" citat M.P.

Avatar VLbriše
VLbriše
11:01 24.11.2020.

Peđa gdje si , nije ni čudo kak vam popularnost pada . Nisam Mostovac niti neki zahrđali desni ali bi iz solidarnosti sa bilo kojom strankom iz opozicije napustil Sabor , pa nek Jandroković sam diskutira sa svoja dva hadezeova zastupnika .

DU
Deleted user
10:51 24.11.2020.

E ne može. Mostovci bi sa samo četiri zastupnika htjeli imati natpolovičnu većinu ali je zato tu predsjednik da ih spriječi u njihovom pokušaju tihog državnog udara. Zašto niste osvojili više zastupnika koji dolaze na sjednice kao što je HDZ osvojio 66 onih koji uopće ne moraju dolaziti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije