Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika promjena

Zahvatit će cijelu Europu: Stiže val koji će donijeti ekstremne temperature

Vrućina u Europi
Foto: WXCharts.eu
1/3
07.10.2018.
u 20:44

Toplo će biti na cijelom europskom kontinentu, a u drugom dijelu tjedna očekuje se da će temperature biti od 7 do 10 stupnjeva više od prosjeka za ovaj dio godine.

Čini se kako još nije stiglo vrijeme za izvlačenje jesenskih kaputa iz ormara jer nas prema prognozama sljedećeg tjedna očekuje novi toplinski val koji će rezultirati temperaturama znatno višim od prosjeka za ovo doba godine.

Iznimno toplo vrijeme očekuje se i u najsjevernijim krajevima Europe pa će se topla fronta širiti preko Skandinavije i Atlantskog oceana sve do Grenlanda, piše Severe Weather Europe.

Toplo će biti na cijelom europskom kontinentu, a u drugom dijelu tjedna očekuje se da će temperature biti od 7 do 10 stupnjeva više od prosjeka za ovaj dio godine.

U središnjoj Europi će se sredinom tjedna najviša temperatura kretati oko 25 stupnjeva dok će u Francuskoj doseći 30, a u Španjolskoj i prijeći 30 stupnjeva.

Za sljedeći vikend se na sjeveru Europe očekuju temperature čak 15 stupnjeva više od prosjeka.

Pogledajte razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

Komentara 32

DU
Deleted user
21:42 07.10.2018.

Prije par tjedana najavljivali ste ledeno doba,ja sem napavil 30 metri drva,se vas bum tužil,sad velite da bu vruče.

DU
Deleted user
21:38 07.10.2018.

Gotovi smo!! Prošli tjedan snijeg, mećave, hladnoća (VL nas je "upozorio" - nismo to shvatili ozbiljno a sad? Vrućine, sunce, dehidracije, padovi u nesvijest - ma, bem ti miša pa zbilja smo gotovi!

DU
Deleted user
21:41 07.10.2018.

I dobro, manje ću drva skuriti za centralno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije