Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA POTVRDILA

Zahtjev za ponudu borbenog aviona upućen prema sedam država

Vojni avion
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
15.01.2020.
u 10:13

Zahtjev za ponudu novog višenamjenskog borbenog aviona bit će danas dostavljen Sjedinjenim Američkim Državama (F-16) i Švedskoj (JAS Gripen), a za rabljene avione Francuskoj (Rafale), Italiji (Eurofighter), te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu (F-16).

Supredsjedatelji Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona (VBA) potpisali su pismo kojim se Zahtjev za ponudu VBA upućuje prema sedam država sukladno provedenom predselekcijskom postupku i zaključcima donesenim na sjednicama 9. i 16. prosinca 2019., priopćeno je u srijedu iz Vlade RH.

Zahtjev za ponudu novog višenamjenskog borbenog aviona bit će danas dostavljen Sjedinjenim Američkim Državama (F-16) i Švedskoj (JAS Gripen), a za rabljene avione Francuskoj (Rafale), Italiji (Eurofighter), te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu (F-16).

Sukladno Zahtjevu za ponudu inicijalni odgovori se očekuju u svibnju, a cjelokupni proces nakon pojašnjenja te ocjene ponuda trebao bi završiti početkom kolovoza 2020. godine kad će Međuresorno povjerenstvo Vladi predložiti donošenje odgovarajućih odluka, navodi se u priopćenju.

>>>U Zagreb sletio jedan od najvećih aviona na svijetu Antonov

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar kenshi
kenshi
12:34 15.01.2020.

Nakon ovih zadnjih ispada zadojenih" politički korektnih" Šveđanka u EU parlamentu, zaboravimo na kupnju Gripena jer ako pukne nokat nekom migrantu bez imena i dokumenata onda bi nam Švedska blokirala ispostavu rezervne dijelove za te njihove lovce.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
11:25 15.01.2020.

Neki put je bolje bit geografski siromašna zemlja vidite, Srbiju nikad nitko nije napao jer ništa značajnog za osvajat no opet se naoružava jer vječito ima teritorijalnih pretenzija dok s druge strane Hrvatskoj su oduvijek otkidali komadiće teritorija pa opet nikad nije vodila osvajačke ratove

OO
oo8787
11:05 15.01.2020.

Od vlade zahtijevam da uzme američke F 16 Block, najnoviji su, najefikasniji a trenutna američka administracija je vrlo povoljna za sklapanje poslova oko kupoprodaje oružja, trebalo bi ih barem 10 uzeti. Također bi se trebalo više novca izdvajati u vojni proračun a manje u nepotrebne stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije