Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogoršanje vremena

Zahladnjenje stiglo u Hrvatsku, u dva sata zabilježeno 20.000 udara munja

munja
Foto: Josip Regović/Pixsell
02.09.2019.
u 20:44

Pravo pogoršanje stiže sutra kada se temperature u unutrašnjosti neće penjati iznad 23 stupnja Celzijeva

Dugoočekivana promjena vremena stigla je i u Hrvatsku. Nakon što je olujno nevrijeme poharalo susjednu Sloveniju gdje je snažni vjetar nosio krovove, hladna fronta stigla je i do naše zemlje.

Kako javlja IstraMet, u samo dva sata na području Hrvatske zabilježeno je više od 20.000 munja, a kiša je padala na području Motovuna.

Nevrijeme se preselilo i u unutrašnjost Hrvatske, a snažan pljusak pogodio je područje Gorskog kotara što se jasno vidi na snimci koju je s autoceste poslao jedan čitatelj IstraMeta.

Meteoalarm je pak za sutra izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal zbog olujne bure koja će puhati do 150  kilometara na sat.

Za područje riječke i splitske regije izdano je narančasto upozorenje zbog jakog vjetra i grmljavinskog nevremena, a pljuskovi s grmljavinom očekuju se i u ostatku Hrvatske za koji je izdano žuto upozorenje.

Temperature će se u unutrašnjosti Hrvatske sutra spustiti i  za više od 10 stupnjeva Celzijevih pa će u prosjeku biti oko 20 stupnjeva.

U noći i prijepodne bit će pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a uglavnom na Jadranu mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi, najavljuje DHMZ. Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, no uz više oblaka kiše može još biti ponegdje na istoku, a pljuskova u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren, u prvome dijelu dana na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na istoku malo viša, a na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 25 i 30 °C.

Komentara 8

JA
Javnodobro
20:59 02.09.2019.

Za sad je ugodno. I baš paše... vrijeme prva liga.

JA
Javnodobro
21:09 02.09.2019.

Evo ja i sajnke pripremio možda idu po blatu niz sljeme. Snimim pa stavim na yubi...

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
21:35 02.09.2019.

zašto se uporno forsira ta riječ "zahladnjenje", a ne normalna riječ: "zahlađenje"??? Kakva je to moda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije