Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETI DUH

Zagrepčanka u šoku: Liječnici su pokušali zatajiti da mi se majka zarazila u njihovoj bolnici

DAVID W CERNY/REUTERS/PIXSELL
15.10.2020.
u 20:27

Sveti Duh je tako još jedna zagrebačka bolnica u kojoj se dogodio proboj koronavirusa. Tamo je zaraženo 11 djelatnika, a 48 ih je u samoizolaciji.

Ravnatelj Svetog Duha ispričao se mojoj obitelji zbog propusta do kojeg je došlo i prihvatili smo ispriku, ali imam potrebu sa svime izaći u javnost jer mislim da je problem puno dublji, rekla je Gabrijela Tevž (47) iz Zagreba za 24sata.

Njezina majka Ljubica Jurić (75) završila je na Svetom Duhu zbog tumora gušterače još 30. rujna. Operirali su je i potom je bila nekoliko dana na odjelu intenzivne njege. Onda su je, kaže Gabrijela, prije dva tjedna prebacili na odjel. 

- U ponedjeljak sam je zvala i nisam je nikako mogla dobiti na mobitel. Zbog toga sam zvala sestru i ona mi je rekla da je bilo nekih komplikacija i da mi je majka imala problema sa srcem. Tad mi je kratko dala mamu na telefon i mama mi je rekla da su je upravo testirali na COVID-19. Nije li mi to sestra trebala reći? Nitko me ni kasnije od osoblja nije zvao da mi kaže da su mi testirali mamu - rekla je Gabrijela. 

Pravi šok uslijedio je dva dana kasnije. Naime, u srijedu ju je majka nazvala, ali iz sasvim druge bolnice.

- Nisam mogla vjerovati. Zvala me je i rekla: ‘Mene i još nekoliko pacijenata su prebacili u bolnicu u Dubravu. Svi smo pozitivni na COVID-19’. Ogorčena sam na bolnicu koja me o svemu tome nije obavijestila, nego moram sve saznati od bolesne majke - priča Gabrijela. 

Kad sam ih nazvala da ih pitam zašto mi nisu ništa rekli, odgovorili su da je nalaz testa došao kasno i da su prvo obavijestili Stožer te da se tek tad zove obitelj i da su me baš namjeravali nazvati. Rekli su mi i da je mama u ponedjeljak razvila visoku temperaturu te da su je zato testirali. Sve te informacije nisu stigle pravodobno, nastavlja Gabrijela.

Dodala je da joj se ne sviđa i to što viđa liječnike i sestre kako svi zajedno piju kave u jednom od obližnjih kafića, a onda se svi skupa vrate na posao u onim istim uniformama. Pita se je li se možda i njezina majka zarazila na takav, nepromišljeni način nekog od djelatnika. Gabrijela kaže i da je njezinu obitelj na kraju kontaktirao Mladen Bušić, ravnatelj Svetog Duha i ispričao se, rekavši kako je došlo do ljudske pogreške.

Ravnatelj se javio i redakciji 24sata sa sljedećim objašnjenjem:

“Slobodni smo Vas izvijestiti da je pacijentica tijekom liječenja u Kliničkoj bolnici Sveti Duh razvila povišenu tjelesnu temperaturu slijedom čega je, sukladno važećim uputama HZJZ-a, testirana na SARS-CoV-2 virus. Pozitivan nalaz je stigao iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ tijekom noći na 14. listopada, nakon čega je pacijentica, sukladno važećim uputama, premještena u bolnicu predviđenu za liječenje osoba pozitivnih na SARS-CoV-2. Ljudskom omaškom obitelj je obaviještena s nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega im je upućena duboka isprika”.

Sveti Duh je tako još jedna zagrebačka bolnica u kojoj se dogodio proboj koronavirusa. Tamo je zaraženo 11 djelatnika, a 48 ih je u samoizolaciji. Zaraženo je 11 djelatnika od njih ukupno 1600, a dnevno kroz bolnicu prođe 4500 pacijenata.

- Proradili su zli jezici, a koji ih motivi vode, ne znam - kaže ravnatelj Mladen Bušić i demantira navode, koji su se pojavili, da je bolnica pred zatvaranjem.

Dosad su odolijevali koroni i imali su samo dva zaražena pacijenta, dok ih sad nema uopće. Tvrdi da se 11 djelatnika zarazilo vani - na kućnim zabavama, u klubovima i slično te je riječ uglavnom o mladim ljudima.

Komentara 11

TM
trade_mark
09:42 16.10.2020.

korona test ispred Sv. Duha izgleda ovako. testiranje kreće od 9 sati ujutro, ali nikoga od osoblja nema po pola deset. drugi sam po redu, ali mi bris uzimaju tek u 10:15. organizacija poslovanja je katastrofalna, a rezultate testiranja nemaju čak ni nakon pet dana. šesti dan više nisam ni zvao jer nije bilo smisla.

KO
Kokoiduhovi
08:43 16.10.2020.

-aesentia-: Bolnica je dužna člana uže obitelji obavijestiti o tome da je premjestila pacijenta u drugu bolnicu. Kada treba donijeti higijenske potrepštine i sl. tom pacijentu, također se zove uža obitelj. I bez pristanka pacijenta. O samoj bolesti i liječenju,, svaki pacijent ima pravo zahtijevati da se nikome ne smije reći ni slovo.

Avatar mofo
mofo
03:01 16.10.2020.

To ti je kad su bolnički djelatnici, a i rukovodstvo bolnice, pametniji od svih, napuhani i arogantni... piju se kave u bolničkim odorama vani u kafiću, na ulazu im se čak ni temperatura ne mjeri, još jedan komentator piše kako se odnose prema pacijentima i koliko se drže osnovne higijene, a kamo li ove nove anti korona... Prevelike plaće za premalo rada i još manje odgovornosti, to je sve... Čast iznimkama naravno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije