Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bratstvo i jedinstvo

Zagrepčanin u bandi dilera droge i oružja u Sloveniji

dileri,slovenija
Foto: Zurnal24/PIXSELL
1/3
16.05.2012.
u 12:00

Među zaplijenjenom drogom i oružjem slovenska je policija kod dilera pronašla i zlatni pištolj. Takvim se oružjem koristio i negativac Jamesu Bondu, imao ga je i Zlatko Bagarić, a iz svog je zlatnog pištolja likvidiran Moamer Gadafi

Slovenska je policija kazneno prijavila 30-godišnjeg Zagrepčanina Josipa Deliju zvanog Čupavi zbog sumnji da je jedan od članova organizacije dilera droge i oružja čija su uhićenja počela prošli tjedan u sklopu velike međunarodne policijske akcije.

Kokainom plaćao najam

Delija je, po tvrdnjama tamošnje policije, bio dio grupe koju je predvodio 33-godišnji Miloš Šćekić, državljanin Crne Gore. Ta je grupacija djelovala na području Kranja i imala je, vjeruju istražitelji, 26 članova. Šćekić je organizirao Slovence, Srbe, Crnogorce i Hrvate za prijevoz heroina i konoplje iz Crne Gore balkanskom rutom do zemalja zapadne Europe. Oružje koje su krijumčarili dopremano je iz zemalja bivše Jugoslavije i bilo je namijenjeno tržištu u Nizozemskoj i Francuskoj. Ture s oružjem kretale su iz okolice Kranja, gdje su krijumčari skladištili dopremljenu robu koju su u Europi mijenjali za kokain i amfetamine. Prebacivanje oružja preko granice bilo je u osobnim i teretnim vozilima, a za vozače su angažirali osobe koje ranije nisu prijavljivane. Šćekićeva grupa bavila se i utjerivanjem dugova od osoba koje nisu mogle platiti isporučenu drogu. “Pod račun” su od dužnika uzimali automobile, nakit, dragocjenosti... Istragom je ustanovljeno da je Šćekić, u vrijeme kad je kriminalistička obrada bila u tijeku, najam kuće pokušao platiti – kokainom.

Čupavi leži u Remetincu

Koja je točno Delijina uloga bila u ovom kriminalnom lancu, slovenska policija ne želi otkriti. Kažu tek da nije bio među privedenima (u sklopu akcije u cijeloj je Sloveniji privedeno 60 osoba). Doznajemo da se Josip Delija ipak nalazi u pritvoru, ali u Hrvatskoj. Točnije, u Remetincu. Uhićen je početkom veljače u svom stanu i policija je kod njega tada pronašla nekoliko kilograma marihuane i 50 grama kokaina, namijenjenih daljnjoj prodaji. Delija je “pao” u sklopu istrage koju su provodili zagrebački policajci, PNUSKOK i Agencija za istrage i zaštite iz BiH. Utvrđeno je da je grupa u kojoj je bio Delija drogu namijenjenu prodaji na zagrebačkom području dobavljala iz inozemstva. Josip Delija inače živi na katu obiteljske kuće, završio je osnovnu i nezaposlen je. Već je bio pritvaran zbog droge.

Komentara 3

MO
mozel
13:19 16.05.2012.

Dali je Nas Delija u HDZ-eu ili je u SDP-u ?

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
15:24 16.05.2012.

A ja mislio da se Slovenija ne nalazi na Balkanu!Kado ono ispada da je Slovenija centar Balkana!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:13 16.05.2012.

Opet ovi Hercegovci i Bosanci… Kako vi to mozete trpiti, u zemlji andjela, srednje-europske kulture, drevne civilizacije. Vasi vjekovno gospodari se prevrcu u svojim grobovima…, takvo nesto nikad ne bi ocekivali od svojih konjusara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije