Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve na šalterima

Zagrepčani žele u mirovinu što prije, a Brođani bi radili što dulje

'07.09.2010.Osijek,Hrvatska,velika zainteresiranost osjecana za odlazak u prijevremenu mirovinu,Jadranka Radojevic visi upravni savjetnik podrucne sluzbe HZMO Osijek Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Autori: bk/VLM, , VLM, ib
07.09.2010.
u 19:00

U HZMO-u povećan je broj zainteresiranih za prijevremene mirovine.

U HZMO-u povećan je broj zainteresiranih za prijevremene mirovine.

– Dok se ne donese novi zakon, sve ostaje isto – rekao je Tomislav Bulić, predstojnik područne službe u Zagrebu. Napominje da oni kojima je odobren zahtjev moraju raskinuti ugovor o radu do 29. rujna, jer bi mogli ostati "kratki" za nekoliko stotina kuna. U Slavonskom Brodu gužvi među potencijalnim umirovljenicima nema.

– Tko ima posao, radit će do zadnjeg trenutka, jer radnih mjesta je tako malo da ih je važno zadržati – kaže Ilija Marić, kojem nedostaje nekoliko godina. U Osijeku Jadranka Radojević u tamošnjem područnom uredu HZMO-a tijekom jutra primi pedesetak zainteresiranih.

 – Mirovina više zanima žene. Još ne znamo kako će zakon izgledati – kaže savjetnica. Po informativni izračun mirovine stigla je i Mladenka Balažić, čije se radno mjesto ukida, a može u prijevremenu i invalidsku mirovinu. – Željela sam raditi do 60. godine, ali došao je novi vlasnik.

Ključne riječi

Komentara 6

FA
fax
19:22 07.09.2010.

U Brodu i Brodskoposavskoj županiji su već gotovo svi u kojekakovim penzijama ili na birou ap zato nema zahtjeva...to je definitivno po svim parametrima posljednja županija u državi i među posljednjima u svijetu..

Avatar Golum
Golum
19:39 07.09.2010.

pa naravno da je zadnja kad su lopovi sve pokrali i dalje kradu

AU
aurora08
09:40 08.09.2010.

si v penziju, ko bu placav kaj ans briga vice komunisticka rulja zgreba, nek placaju crveni kmeri iz varsavske na celus a milovanovicem i opacickom hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije