Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDALJEN IZ SLUŽBE

Zagrebački policajac tražio i primao mito, USKOK donio rješenje o provođenju istrage

prometni policajac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
05.06.2020.
u 15:18

Uz to, nesavjesni policajac je privremeno udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu.

Uskok je, na temelju kaznene prijave zagrebačke policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv 48-godišnjeg prometnog policajaca koji je primio mito od 52-godišnjaka, a koji je prijavljen za davanje mita.

Prijavljeni policajac je 24. siječnja prilikom kontrole prometa zaustavio 48-godišnjeg vozača koji je upravljao svojim Volvom za vrijeme dok mu je bila na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom. Kako ga ne bi procesuirao, policajac je od 48-godišnjaka zatražio novac pa mu je vozač dao 1050 kuna koje je policajac zadržao za sebe.

Isti policajac je istog dana zaustavio vozačicu koja je počinila prekršaj za koji je zapriječena kazna od 500 kuna. Iako svjestan da nema osnove ta naplatu novčane kazne zbog počinjenog prekršaja, policajac je od vozačice zatražio da plati kaznu. Uvjerena da plaća kaznu za počinjeni prekršaj, vozačica je policajcu predala 500 kuna koje je on zadržao za sebe.

Protiv osumnjičenih je po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnijeta kaznena prijava. Uz to, nesavjesni policajac je privremeno udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije