Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratki incident

Hod za život omele protuprosvjednice, policija ih prenijela u marice

Aktivisti prosvjedovali protiv Hoda za život
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
25.05.2019.
u 13:25

Organizatori tvrde: Bilo nas i do 20 tisuća, policija `prebrojala` pet tisuća

Zbog prekršaja protiv javnog reda i mira privedeno je 13 protuprosvjednika koji su u subotu u Praškoj ulici sjedeći na cesti pokušali onemogućiti prijavljeni prosvjed inicijative Hod za život, doznaje se iz zagrebačke policije koja kaže i kako je po njihovoj procjeni u povorci oko 5.000 sudionika.

Organizatori poručuju kako je ovogodišnji Hod za život bio jedan od masovnijih, a volonteri tvrde da se okupilo, po njihovim procjenama, čak između 15-20.000 sudionika. 

Aktivisti prosvjedovali protiv Hoda za život
1/8

Pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!" sa zagrebačkog Zrinjevca u subotu je krenuo četvrti "Hod za život" kojim brojni građani, obitelji s djecom i mladi iskazuju podršku stavu kako "život počinje začećem", dajući tako glas, kako naglašavaju organizatori, onima čiji se glas ne može čuti - nerođenoj djeci.

Na putu prema Trgu sv. Marka sudionike povorke su sačekivale skupine protuprosvjednika koji su svoje neslaganje izražavali porukama na transparentima: 'Legalni i dostupan pobačaj', 'Svoga tela gospodarica', 'Zbog vas mladi odlaze', 'Život nakon života', 'Život prije života, a da se fokusiramo',  'Zahtijevamo besplatan pobačaj',  'Stop nasilju nad rodiljama'...

Komentara 26

Avatar kenj@c
kenj@c
14:03 25.05.2019.

"Tolerantni" nisu toleranti. Kako to?

BU
Bubalamala
14:50 25.05.2019.

Dok se jedni bore za jednaka prava, ovi danas uskraćuju pravo na druge i drugačije.Sječam se u bivšoj državi se moglo čuti "nemaš ti šta da misliš za tebe mislim ja".

DU
Deleted user
18:36 25.05.2019.

Stvarno ne razumijem te prosvjede. Što ne bi trebali živjeti u demokraciji, da imamo mogućnost izabrati ono što mislimo da je dobro za nas. Davnih dana su se žene borile za svoja prava i uspjele se izboriti. Ovo je korak unazad. I što je najstrašnije, žene ženama ubadaju nož u leđa. Povećanje nataliteta se ne ostvaruje zabranama. Ako se želi čuvati svaki život onda se prvo trebaju posloziti stvari u državi..gospodarstvo, sudstvo, školovanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije