Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozivaju trgovačke lance i proizvođače

Zagrebački Caritas u problemima: Socijalna samoposluga je prazna, donirajte hranu i ostale potrepštine

Zagreb: Povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva Caritas dijelio voće na Trgu
Sanjin Strukic/Pixsell
16.10.2020.
u 17:32

Pomoć u hrani trenutno prima 2.500 osoba u potrebi, a od početka rada podijeljeno je pomoći u vrijednosti od 28 milijuna kuna.

Zagrebački Caritas povodom 17. listopada, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, poziva proizvođače i trgovačke lance da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu rad socijalne samoposluge te tako iskažu odgovornost i solidarnost s onima koji su u nevolji. 

- Uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa i potresa, zagrebački Caritas posljednjih pola godine pojačano pomaže stanovnike Zagreba i okolice čiji su domovi stradali u potresu. Preko mreže župnih caritasa tako je podijeljeno više od 50 tona pomoći u hrani i higijeni. Međutim, velike potrebe ispraznile su Caritasovu samoposlugu, a predstojeća neizvjesna zima iziskivat će dodatnu pomoć brojnim potrebnima - objašnjavaju iz Caritasa. 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je prije 11 godina prvu socijalnu samoposlugu u Hrvatskoj i u njoj dijeli pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima obiteljima i pojedincima slabijeg imovnog stanja. Pomoć u hrani trenutno prima 2.500 osoba u potrebi, a od početka rada podijeljeno je pomoći u vrijednosti od 28 milijuna kuna.

Obzirom da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije registrirani Posrednik u doniranju hrane, napominju, donatori su na donacije hrane oslobođeni plaćanja PDV-a sukladno Pravilniku o doniranju hrane i hrane za životinje (NN 91/19). 

Napominju i da je rad socijalne samoposluge moguće poduprijeti i novčanim donacijama. Donacije je moguće uplatiti na račun Caritasa: Privredna banka Zagreb; broj računa: IBAN HR1423400091110343166; poziv na broj: 02300; opis plaćanja: Prilog za socijalnu samoposlugu. Za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC PBZG HR2X. Prilog je moguće uplatiti i online na: http://www.czn.hr/donacije-online.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
Jajaja
18:08 19.10.2020.

Jasno da su prazni, kad pomoć daju i onima kojima ne treba. Provjeravajte tko vam sve dolazi po hranu. Ljudi rade, imaju svoje kuće i stanove i dolaze po pomoć. Znam jednog takvog.

BA
Barbasmora
17:45 16.10.2020.

Istina je, da smo drugi najsiromasniji u EU, ali mi smo od Boga izabran narod i Bog nas voli vise od svih ostalih skupa! Molitva, Bozja ljubav i CRO-RKC su nam potrebnija hrana od one materialne! Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije