Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Zagrebačka županija stipendirala 50 učenika i studenata

studenti
Saša Miljević/PIXSELL
23.12.2009.
u 13:49

Uz 50 novih stipendista, u školskoj godini 2009./2010. stipendiranje nastavljaju 52 učenika i 93 studenta pa će Zagrebačka županija stipendirati ukupno 197 stipendista.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je s učenicima i studentima potpisao 50 ugovora o stipendiranju.

Učenicima je dodijeljeno 30 stipendija u iznosu od 500 kuna, od čega je 15 stipendija za deficitarna zanimanja, a studentima je dodijeljeno 20 stipendija u iznosu od tisuću kuna mjesečno. Na natječaj su pristigle 232 molbe, a pravo sudjelovanja imali su učenici koji su prethodne dvije godine školovanja završili s prosjekom 4,0 tj. 2,8 za deficitarna zanimanja i studenti koji su dvije godine školovanja završili s prosjekom 4,0.

 – Naša županija od svih ostalih u Hrvatskoj najviše proračunskog novca izdvaja za školovanje i obrazovanje mladih kao i kapitalnu gradnju u školstvu. U proračunu za 2010. godinu za Upravni odjel za školstvo izdvojili smo 117 milijuna kuna – rekao je župan Stjepan Kožić.

 Uz novih 50 stipendista, u školskoj godini 2009./2010. stipendiranje nastavljaju i 52 učenika te 93 studenta te još dva studenta koji primaju posebnu stipendiju. Tako će Zagrebačka županija stipendirati ukupno 197 stipendista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije