Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Zagrebačka policija demantira Sindikat: 'Nisu utvrđeni elementi povrede službene dužnosti'

Marko Rašić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
29.10.2019.
u 17:51

"Kako u konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi povrede službene dužnosti, protiv policijskog službenika, ujedno i glavnog povjerenika Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenika II. policijske postaje Zagreb, shodno tome nije niti pokrenut disciplinski postupak"

Iz Policijske uprave zagrebačke demantirali su objavu Sindikata policijskih službenika pod naslovom „Dvostruki kriteriji Ravnatelja policije i zataškavanje slučaja zlouporabe položaja i ovlasti!?".

U nastavku prenosimo demantij:

„U kolovozu 2018. godine Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dopis Sindikata policijskih službenika u kojem se navodi nenamjensko korištenje službene elektroničke pošte MUP-a s koje je policijski službenik slao obavijesti Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH u sindikalne svrhe članova, a koje je u suprotnosti s Uputom Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale od lipnja 2018. godine.

Služba za zakonitost postupanja Policijske uprave zagrebačke temeljem zaprimljenog dopisa Sindikata policijskih službenika provjerila je navode i utvrdila da je navedeni policijski službenik, glavni povjerenik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenik II. policijske postaje Zagreb, uistinu koristio službenu elektroničku poštu za sindikalne aktivnosti, odnosno upućivao obavijesti članovima ali pri tome nije ugrozio sustav elektroničke pošte niti je došlo do pada istog kako je medijima naveo predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

S korištenjem službene elektroničke pošte glavni povjerenik prestao je odmah po saznanju za Uputu Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale.

Naime, Uputa Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale je dostavljena svim čelnicima sindikata u lipnju 2018. godine, a s obzirom da se glavni povjerenik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenik II. policijske postaje Zagreb tada nalazio na bolovanju, odmah po povratku na posao i po saznanju za Uputu, prestao je dalje koristiti službenu elektroničku poštu za sindikalne aktivnosti.

S obzirom da Služba za zakonitost postupanja Policijske uprave zagrebačke u konkretnom događaju nije utvrdila elemente povrede službene dužnosti glavnog povjerenika o tome je službenim dopisom u ime načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića obavješten predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Kako u konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi povrede službene dužnosti, protiv policijskog službenika, ujedno i glavnog povjerenika Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenika II. policijske postaje Zagreb, shodno tome nije niti pokrenut disciplinski postupak, niti mu je načelnik Policijske uprave zagrebačke izricao bilo kakvu sankciju niti upozorenje već je glavnom povjereniku od strane službenice za zakonitost postupanja, koja je provodila inspiciranje, skrenuta pozornost na dosljedno poštivanje naprijed navedene Upute Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale, a što ne predstavlja nikakvu vrstu sankcije, kao što to u otvorenom pismu navodi predsjednik Sindikata policijskih službenika aludirajući da ju je izrekao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije