Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKO-PATROLA

Zagrebačka djeca ronila i čistila podmorje u Savudriji

Foto: Marijan Prpić
1/16
12.06.2017.
u 14:15

Za djecu je organiziran besplatan vikend u odmaralištu sa prijevozom i punim pansionima

U organizaciji Zagrebačkog holdinga d.o.o., podružnica Vladimir Nazor i ronilačkog kluba HRVI NEMO-ADRIATIC, tijekom vikenda 10. i 11. lipnja održala se druga po redu jedinstvena akcija čišćenja podmorja –  dječja ronilačka eko – patrola.

Posebnost ove ronilačko edukativne akcije čišćenja podmorja je naglasak na važnosti održavanja čistoće mora i podizanje svijesti djece i mladih da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti za dobrobit sviju.

Više od 30-ak zagrebačkih mališana, po drugi puta, aktivno je sudjelovalo u čišćenju podmorja i plaže na lokaciji dječjeg kampa Veli Jože u Savudiji.

Djeca u dobi od 7 do 17 godina starosti iskoristila su jedinstvenu priliku da pod punom ronilačkom opremom upoznaju čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja koje trebamo čuvati, a kojima Hrvatska obiluje.

Za sigurnost djece uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače i članova Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, pobrinuti će se i gosti ronioci iz raznih ronilačkih klubova kako iz Hrvatske tako i iz regije.

Kroz edukativni dio programa „Sigurnost na moru“ koji je do sada prošlo preko 7000 djece u odmaralištima Vladimira Nazora, djeca su osim načina čišćenja mora, upoznata i sa ronilačkom opremom, kao i opremu za sigurnu plovidbu (prsluci, kacige, zaštitna odijela ).

Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se tijekom cijelog ljeta u Nazorovim odmaralištima Veli Jože – Savudrija u sklopu ljetnog Avantura kampa. Katarina (7 godina): Jako mi se sviđa da smo čistili more, ovo mi je jedno od najljepših druženja. Ronioci su super, rekla je.

- Vidjeli smo raka koji je išao po dnu. Ronioci su mi rekli kako rakova ima puno kod nas i da ih moramo čuvati, rekao je Ivan. Ronjenje mi je super a iznenadilo me da se to smeće tako baca svuda.

- Ponosni smo da smo izvadili jako malo smeća što dokazuje kako su djeca osviješćena i ne zagađuju more. Puno velikih se treba ugledati na nas djecu. Mi čuvamo i pazimo gdje bacamo smeće, kazala je Ivana ( 16 godina )

Nemo-Adria ustupila je ovoj akciji profesionalnu opremu, osoblje i vozila tvrtke. Posebna zahvala medijskom pokrovitelju ronilačkom magazinu SCUBALife, www.scubalife.hr koji podupire ovakve ronilačko-edukativne akcije, a najčitaniji je među ronilačkom populacijom.

Za djecu je organiziran besplatan vikend u odmaralištu sa prijevozom i punim pansionima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije