Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad na daljinu iz Hrvatske

Zagreb u rangu s Tokijem, digitalni nomadi se bore za Hrvatsku: 'Svaki dan nam stiže prijava'

Pixabay/Ilustracija
15.10.2021.
u 16:52

Za prvo selo digitalnih nomada u nas, osnovano prije dva tjedna, već ima 200-tinjak rezervacija

Prema istraživanju zajednica digitalnih nomada okupljenih oko platforme Nomad List, Zagreb je trenutačno peti među najpoželjnijim odredištima digitalnih nomada iz cijelog svijeta.

Ispred naše metropole jučer su bili samo Tokio, Taipei, Ciudad de Mexico i Cape Town.

– Nakon uspješnog prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada održanog potkraj lipnja, pokrenuli smo projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador. Tim projektom pozivamo u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te potom podijelili i promovirali svoja iskustva. Dosad smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, JAR-a i Izraela, a do kraja godine očekujemo ih još dvoje. Naš je grad dobro pozicioniran u Europi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tijekom cijele godine, a ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija – ističe direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld.

Popularan rad na daljinu

Broj ljudi koji rade na daljinu eksponencijalno raste, a Hrvatska im je sve popularnije odredište. To, među ostalim, potvrđuje i činjenica da se u samo dva tjedna otkako je predstavljeno prvo selo digitalnih nomada u nas, Digital Nomad Valley u Zadru, već prijavilo dvjestotinjak budućih privremenih stanara. Štoviše, neki su već i stigli i smjestili se u komforne mobilne kućice Falkensteinerova Premium Campinga Zadar.

Prve laste sletjele su u zadarski Borik, a došle su iz SAD-a, Njemačke i Češke, ali rezervacije stižu iz cijelog svijeta. Većinom upravo iz SAD-a i Njemačke te Britanije, ali prijava ima i iz Perua i Nigerije, doznajemo od predstavnika tvrtke GrabAHome, koja se upustila u taj inovativni projekt.

Ostaju i po pola godine

Većina od dvjestotinjak digitalnih nomada koji su najavili dolazak rezervirala je boravak od mjesec dana, no neki i na pola godine, koliko je zasad zamišljeno da Digital Nomad Valley bude otvoren.

– Zainteresiranih je više nego što smo očekivali, a svaki dan stižu nove prijave – zadovoljan je izvršni direktor GrabaHomea Mario Mrkša.

– Reakcije prvih gostiju su pozitivne, neki su već turistički posjetili Hrvatsku, a nekima su našu zemlju preporučili kolege koji su boravili u nekoj od naših destinacija kao digitalni nomadi. Ima i onih koji već nekoliko godina biraju hrvatska odredišta, a sad su se odlučili za Zadar – kaže Mrkša i otkriva da se mahom radi o ljudima iz IT industrije, web-dizajnerima, produkt menadžerima, marketinškim stručnjacima, influencerima, youtuberima i sl.

>> VIDEO Predstavljena hrvatska, električna verzija moćne ulične čistilice

 

 

Komentara 2

VE
Ventilator2
17:13 15.10.2021.

Nek je Zagreb u rangu s TOKIJEM,neka je...

BA
Barbasmora
19:39 15.10.2021.

Morali bi napisat, kako je tokijo nekako blizu ranga balkanske metropole Zagreb!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?