Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Zagreb: Poznati odvjetnik ušetao u kladionicu i izrešetao muškarca

pucnjava (1)
Foto: Goran Jakus/Pixsell
1/4
14.09.2011.
u 15:01

Odjeven samo u donje rublje, prišao je žrtvi koja je ispunjavala listić te joj pucao u glavu

Muškarac (32), čiji identitet još nije potvrđen, ubijen je u srijedu oko 13.30 u kladionici Fortuna u Trakošćanskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci. Iako službenih informacija još nema,  doznajemo da je za ubojstvo osumnjičen kontroverzni vinkovački odvjetnik Darko Zadro, poznat po nanošenju tjelesnih ozljeda, posjedovanju droge, zastupanju Mirjane Pukanić, SMS prijetnjama članovima svoje obitelji, penjanju po krovovima...

Stanuje u zgradi

Prema jednoj verziji priče, Zadro se u kladionicu koja se nalazi u zgradi u kojoj stanuje ušetao odjeven samo u donje rublje. S pištoljem u ruci došao je do žrtve koja je ispunjavala listić. U njega je s boka i u glavu ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je izišao i navodno sjeo na terasu kafića Casper prekoputa kladionice! Ondje je ostao i pištolj kojim je usmrtio ni krivog ni dužnog muškaraca. Zadro žrtvu, koja kod sebe nije imala dokumente, uopće nije poznavao. Neslužbeno doznajemo da je Zadro u teškom psihičkom stanju, vjerojatno i pod utjecajem droga, odveden na obavijesni razgovor. Upravo je takav bio i deset dana prije no što je ubio, kad je u pratnji policije završio na psihijatriji u Vinkovcima. Bilo je to u nedjelju, 4. rujna malo poslije pet ujutro. Pretrčavši polugol nekih stotinjak metara, Darko Zadro popeo se na krov kuće predsjednice Općinskog suda u Vinkovcima Davorke Rukavine i vikao da ga žele ubiti. Njezin je dom u Ulici Ivana Zajca odabrao valjda sasvim slučajno, izjurivši iz dvorišta u Ulici kralja Zvonimira, gdje se nalazi njegov odvjetnički ured u kojem sada navodno radi neki drugi odvjetnik i gdje je Zadro svojedobno imao kafić Mystique, navodno prodan na javnoj dražbi zbog velikog poreznog duga.

Zazivao i šogora

Policija, kojoj je oko 5 sati i 15 minuta dojavljeno da Zadro viče s krova, vatrogasci, GSS i Hitna nisu ga uspjeli nagovoriti da siđe. Pošlo je to za rukom gotovo sat kasnije Zadrinu šogoru, javnom bilježniku Nikoli Vuliću, čije je ime, među ostalim, odvjetnik zazivao s krova.

– Bio je jako loše – potvrđuje Vulić i kaže da je sa Zadrom to jutro otišao do bolnice. Na Odjelu psihijatrije Opće bolnice u Vinkovcima Zadru su vezali i dali mu injekciju za smirenje.

– Liječnik je kazao da će ga sutradan premjestiti u ustanovu zatvorenog tipa – kaže Vulić.

No, to se nije dogodilo, već je Zadro, protiv kojeg policija upravo zbog teškog rastrojstva nije ni podnijela prijavu za remećenje javnog reda i mira, sutradan pušten. Tko je i zašto donio takvu odluku, u bolnici jučer nismo uspjeli doznati. Nakon izlaska iz bolnice Vulić ga više nije vidio.

Zadrina bivša supruga danas je, nekoliko sati nakon ubojstva u kladionici, kazala da ne zna ništa o pucnjavi u Fortuni:

– S njim već dvije i pol godine nisam u kontaktu – dodala je.

Koliko je poznato, u vrijeme zločina u kladionici je bila mlađa zaposlenica te nekoliko ljudi. Stanari obližnjih zgrada s kojima smo razgovarali nisu čuli pucnjeve, a da se nešto loše dogodilo u kvartu, kažu, nagovijestile su policijske sirene koje su se začule 15 minuta nakon ubojstva.

Komentara 47

DO
doktorica
10:47 15.09.2011.

postoji sud komore i može mu se zabraniti djelovanje do okončanja postupka,ali izgleda etika kod odvjetnika nije jača strana....

Avatar kukulelavac
kukulelavac
15:20 14.09.2011.

To se Karamarko obračunava sa brojaćima novca iz Crnog Fonda

DR
drug
12:10 15.09.2011.

1 X

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije