Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBOLJŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE

Zagreb dozvolio posjete domovima za starije uz pridržavanje mjera

Krenulo cijepljenje protiv COVID-19 diljem Hrvatske
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
01.02.2021.
u 17:53

Rizik od zaraze još uvijek postoji, navode iz uprave, tako da apeliraju članove obitelji i prijatelje korisnika na odgovorno ponašanje

Prema najnovijim uputama, posjete korisnicima domova za starije osobe u gradu Zagrebu se dozvoljavaju uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

- Uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno je svladavano tijekom cijele godine. Nadamo se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana, što svi nestrpljivo iščekujemo, navodi se u priopćenju.

Rizik od zaraze još uvijek postoji, navode iz uprave, tako da apeliraju članove obitelji i prijatelje korisnika na odgovorno ponašanje.

- Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane, govore.

 

Komentara 1

VA
valpovo
18:20 01.02.2021.

Radim u bolnici i mi smo partneri sa starackim domom koji je prvi do nas to znaci nasi doktori brinu se o tim ljudima .Jednom nedeljno ode doktor i pregleda one koji su bolesni.Svaki dan dolazi glavna medicinska sestra i obilazi te ljude .Mi pomazemo kad nemaju osoblja.Tako je ovdje.Ali mi se moramo testirat jednom nedeljno da bi smo usli tamo tako isto i posjete .Nitko ama bas nitko nesmje u posjetu bez negativnog testa.Svi se testiraju u starackom domu jednom nedeljno.I znate sto otkrili su nekoliko pozitivnih koji su posjecivali.Cudi me da je bez covid testa dozvoljena posjeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije