Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viktor Šimunić

Zagorski zviždač ide u drugi krug s HDZ-ovcem kojeg je optužio za političku korupciju

Nezavisni vijećnik iz Oroslavja, Viktor Šimunić, dolazi u USKOK dati izjavu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 12:08

Viktor Šimunić će u drugom krugu snage odmjeriti s HDZ-ovim Emilom Gredičakom

Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik koji je u fokus hrvatske javnosti došao nakon što je razotkrio kako se javne funkcije dijele u klijetima te tako pomrsio račune Žarku Tušeku, koji je zbog te afere podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-ove županijske organizacije, prošao je u drugi krug izbora u zagorskom gradu Oroslavlju.

On će u drugom krugu snage odmjeriti s HDZ-ovim Emilom Gredičakom za kojeg je također tvrdio da mu je nudio funkcije u zamjenu za podršku.

Gredičak je na izborima osvojio 31,68 posto glasova, a Viktor Šimunić 29,47 posto, odnosno 60 glasova manje nego aktualni gradonačelnik.

Krapinsko-zagorski župan ostaje SDP-ov Željko Kolar s osvojenih 56,50 posto glasova tako da Žarko Tušek, koji je prije izbijanja afere bio najizgledniji kandidat za HDZ-ovog župana, vjerojatno ne bi niti imao šanse protiv Kolara kojemu će ovo biti treći mandat.

VIDEO Ankica Mamić: Pobjednik izbora je promjena, to su građani jasno poručili strankama

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:01 17.05.2021.

Kmet

DI
dijalektičar
15:10 17.05.2021.

Nadam se da hadezeovac nije kupio cijelo Oroslavlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije