Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIJENJENA PROČELNICA

Zadravec se sastala s Berošem: 'Nadam se da će ministar postupati po zakonu'

Zagreb: Doktorica Dijana Zadravec
Patrik Macek/PIXSELL
16.06.2021.
u 19:17

Moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava, kaže Dijana Zadravec

Smijenjena pročelnica zavoda za radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Dijana Zadravac sastala se s ministrom Vilijem Berošem.

- Drago mi je da je ministar Beroš našao nakon skoro dva mjeseca događanja oko KBC-a vremena i saslušao je i moju stranu. Ono što je on do sad čuo je od one druge strane koja govori da nema nepravilnosti i mogao je čuti gospodina Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća. Ja sam mu napokon imala njemu direktnu priliku. Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu za koju sam mu tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene odnosno upravnog akta. On to po zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava - kazala je Zadravec u RTL-u danas.

Hoće li to i napraviti?

- Rekao je da će kontaktirati svoju pravnu službu. Ja sam sa svojim odvjetnicima provjerila koji apsolutno kažu da zakonska mogućnost ministra Beroša je da utvrdi nezakonitosti i da ju može na temelju toga objektivnog nadzora i poništiti - kaže Zadravec.

Na pitanje smatra li da ima podršku ministra Beroša, odgovara:

- Ja se nadam da će postupati po zakonu. Ja sam nezakonito smijenjena i zapravo je na njemu samo da primjeni zakon.

VIDEO Dijana Zadravec saslušana u Saboru: Ovo su dokumenti koji dokazuju korupciju u Vinogradskoj

Komentara 14

DU
Deleted user
00:09 17.06.2021.

Gospođo, Vi ste isti kao i ovi koje prokazujete. Da ste dobili mijesto koje ste željeli ne bi sada izlazili sa tim, stoga Vama ne vjerujem i smatram da ste u najmanju ruku isti kao oni protiv tobože kojih se Vi borite. Mislim da se malo možete i sramiti.

BA
balavander
08:47 17.06.2021.

Dijana Zadravec hrabro je otvorila pandorinu kutiju preblema u zdravstvu : kriminala, nerada, korupcije i mita. ako njoj sada zatvorimo usta to znači da smo protiv reformi i opstanku zdravstva.

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
03:17 17.06.2021.

gospođo kad bi vas vratili nazad svi bi doktori i med.sestre bolnicu a za njima i pacijenti jer ih nema ko liječit i zato mislim da ćeš dobit zabranu bolinici na 500 metara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije