Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peto u hrvatskoj

Zadrani složni: Zadar mora biti regionalno središte

božidar kalmeta
Željko Mršić/PIXSELL
30.10.2013.
u 15:34

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta je istakao da Zadar ima pravo definirati svoj status i očekivati da će državna tijela podržati zadarsku regiju odnosno da predloženi zakon ne predviđa policentrični razvoj Zadra.

Zadar mora biti peto regionalno središte Hrvatske. S tom su se inicijativom na tematskoj sjednici zadarskog gradskog vijeća o položaju Zadra u nacrtu prijedloga regionalnog preustroja Hrvatske složili i vlast i oporba. 

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta je istakao da Zadar ima pravo definirati svoj status i očekivati da će državna tijela podržati zadarsku regiju odnosno da predloženi zakon ne predviđa policentrični razvoj Zadra. 

- Predviđa se pet središta bez Zadra. Moguć je premještaj sudova, carinske uprave, porezne uprave, Hrvatskih cesta i tu bi se izgubila radna mjesta. Zadar mora ostati centar regije. Mi nismo protiv niti jednog grada i želimo razvoj i drugima, ali Zadar kao peti grad mora zadržati funkciju prvorazrednog regionalnog središta. Irena Dragić iz SDP-a dala je potporu tematskoj sjednici i zajedničkom stavu da 3000-ljetni Zadar bude središte regije kako bi se dalje mogli uspješno razvijati. Erol Gaši iz SDP-a je pak istakao da je ova tema nadstranačka i da je zadarski SDP za interese Zadra, ali i da treba istaknuti da Zadar nije motor razvoja, jer je taj motor davno ostao bez goriva. 

Ante Rubeša iz Akcije Mladih je rekao da je Zadar stariji od Rima i da ga Zadrani vole, ali da pola Zadra i danas nema kanalizaciju, dobru infrastrukturu i da ga je najviše uništila pljačka u privatizaciji.

>>HDZ odgovorio SDP-u: Zadar je s Kalmetom imao samo velike koristi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije